/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Villanyautós rekord a Pikes Peak-i hegyi felfutón – videó

2015. július 02. 12:05   |   Autoblog
címkék:  

Ismét történelmet írtak a legendás Pikes Peak-i Nemzetközi Hegyi Felfutó versenyen. Az új-zélandi Rhys Millen egy elektromos hajtású versenyautóval érte el a legjobb időt. Az 1 megawatt teljesítményű, összkerékhajtású villanyautó 9:07.222-es időt futott, ami új rekord a villanyhajtású gépek mezőnyében.

Rhys Millen a futam után elmondta, hogy körülbelül a táv felénél elveszítette a teljesítmény felét, így 500 kW-tal fejezte be a versenyt. Ha végig rendelkezésre állt volna a maximális teljesítmény (1000 kW), akár fél perccel jobb időt is elérhetett volna. A Pikes Peak veterán, Nobuhiro “Monster” Tajima is villanyautóval állt rajthoz, a második helyre hozta be Rimac-technikájú elektromos gépét 9:32.401-es idővel. Bár idén a villanyautók uralták Pikes Peak-et, Sebastien Loeb elképesztő, 2013-ban felállított, 8 perc 13 másodperces belsőégésű rekordjától még messze járnak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/