/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Visszatér a Toyota Supra a Halálos iramban következő részében – videó

2021. június 19. 14:50   |   Autoblog
címkék:  

Már nem kell sokat várni a népszerű Halálos iramban (Fast & Furious) franchise következő részére, az egyszerűen csak Fast 9 névre keresztelt új epizód június 24-én debütál a magyar mozikban. Ebben a filmben ismét fontos szerep jutott egy Toyota Suprának, de nem a 2001-es első részben, Paul Walker által vezetett, targatetős, tuningolt A80-asnak, hanem az aktuális GR Suprának.

Az előzetesből az is kiderül, hogy a Sung Kang által játszott Han Lue autója narancssárga színben pompázik, ami egyértelmű utalás az első részben szereplő 1994-es Toyotára. A GR Supra mellett Han újboli feltűnése is igazi meglepetés, a nézők eddig ugyanis azt hihették, hogy a karakter meghalt a 2006-os Tokió Drift című epizódban, egy autóbalesetben.

A Fast 9 suprás jelenetében az látható, hogy Dominik Torettóék több autóval lecsapnak egy felfegyverzett, páncélozott szállítójárművekből álló karavánra egy zsúfolt nagyvárosban. Han és Mia Toretto (Jordana Brewster) a GR Suprával érkezik, amelyet egy kézifékes fordulóval 180 fokban elfordítanak, de az üldözés tovább folytatódik, mert a sportautó közben már hátramenetben száguld a harci jármű mögött.

Ekkor jön az igazi meglepetés: Han aktiválja a kocsi hátuljába beépített erős elektromágneseket, amelyek azonnal a páncélozott teherautóhoz tapasztják a Suprát. A két szereplő ezután kimászik az ablakokon, hogy behatoljanak a másik járműbe, és elkapják a rosszfiúkat. Sajnos a hivatalos előzetesből az is kiderül, hogy a Toyota GR Supra nem ússza meg ép bőrrel a filmet, egy másik jelentben egy páncélozott kamion esik ugyanis a tetejére. Érdekesség, hogy a hivatalos előzetesben egy másik Toyota sportkocsi, egy vadonatúj GR86 is feltűnik, de csak pillanatokra látható, ahogy egy hatalmas mágnes vonzásától átszakítja egy épület falait.

A Fast 9 nem az utolsó része lesz a Halálos iramban franchise-nak. Vin Diesel, a főszereplő karaktert (Dominik Torettót) alakító színész nemrég egy interjúban elárulta a The Associated Press-nek, hogy még két további részt terveznek, amelyek 2023-ban és 2024-ben kerülhetnek a mozikba.

Bár a legnagyobb piacokon még nem került mozikba a kilencedik rész, Dél-Koreában, Hong Kongban és néhány egyéb országban már május óta látható, és ezeken a helyeken tekintélyes, 280 millió dolláros bevételt termelt szűk egy hónap alatt, ami már bőven fedezi a gyártási költségeket.

Justin Lin, a Fast 9 rendezője nem mondható kezdő iparosnak a Halálos iramban univerzumban, ugyanis ez már az ötödik filmje a szériában, és a tizedik, valamint a befejező, 11. részt is ő fogja rendezni.

Érdemes hozzáfűzni, hogy bár a fősodorhoz tartozó filmek tényleg befejeződnek majd a 11. rész után, de a 2019-es Hobbs & Shaw-hoz hasonló úgynevezett spin-offok továbbra is várhatók, a következőben például a Letty-t alakító Michelle Rodriguez lesz a főszereplő.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/