/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Hyundai megmutatta az új Ioniq 6-ot

2022. június 29. 16:55   |   Autoblog
címkék:  

A Hyundai a mai napon leleplezte a tisztán elektromos modelleket felsorakoztató Ioniq almárka második típusát, az Ioniq 6-ot. Az Ioniq 6, amelyet a Hyundai elektromos streamlinerként emleget, egy olyan, hangsúlyozottan áramvonalas vonalvezetésű jármű, amely fenntartható anyagok innovatív alkalmazásával igazodik az elektromos mobilitás ügyfeleinek értékeihez és elvárásaihoz.

Akárcsak korábban a díjnyertes Ioniq 5, az Ioniq 6 is azt a Hyundai formai stratégiát alkalmazza, amely minden egyes modellt teljesen egyedi megjelenéssel vértez fel, mintha egy sakk-készlet bábui volnának. Ügyfélközpontú szemléletének köszönhetően a Hyundai ahelyett, hogy egy mindenki számára megfelelő, univerzális stílust alakítana ki, a legváltozatosabb életviteleknek megfelelő dizájnokat hoz létre.

Az Ioniq 6 egy olyan elektromos streamliner, amely egyidejűleg elégíti ki az ügyfelek esztétikai és funkcionális elvárásait. Az áramvonalas kialakítású sziluett egyszerű, mégis érzéki ívei vadonatúj formanyelvet teremtenek az elektromos mobilitás korában.

A modell különösen kedvező, mindössze 0,21-es közegellenállási együtthatójához az olyan részletek is hozzájárulnak, mint a mélyre húzott orr-rész, az aktív első lamellák, a kerékív-hézagot csökkentő idomok, valamint az opcióként megrendelhető, különösen keskeny, digitális külső visszapillantó tükrök. Az Ioniq 6 irigylésre méltó aerodinamikai jellemzőit tovább javítja a repülőgépek szárnyáról mintázott, ovális profilú, függőleges segédszárnyakkal kiegészített légterelő, a hajók tatjára emlékeztető farkialakítás, valamint a hátsó lökhárító mindkét oldalán kialakított, a légáramlatok leválasztására szolgáló idomok. Szintén a kedvezőbb légellenállást szolgálja a fenéklemez teljes burkolata, a jármű hasa alatt elhelyezett, optimalizált légterelő elemek, valamint a szűkített kerékív-hézag.

Az Ioniq 6 külső és belső felületein a legváratlanabb helyeken összesen 700 parametrikus pixellel találkozhatunk, amelyek tovább erősítik az Ioniq márka arculatát. A hátsó légterelőn elhelyezett, parametrikus pixeleket alkalmazó harmadik féklámpa lassításkor látványos módon lép működésbe. Az Ioniq 6 egyedi megjelenését a Hyundai megújult ‘H’ logója koronázza meg, amelyet a jármű orrán és farán egyaránt megcsodálhatunk.

Az Ioniq 6 selyemgubót formázó utastere egyszerre szolgál kényelmes menedékként és személyes térként, amely bővelkedik a praktikus megoldásokban és a fenntartható anyagokban, így segítve elő a tudatos, környezetbarát utazási élményt, illetve életszemléletet.

A felhasználóbarát belső kialakítás jellemző részlete az ergonomikus kezelőfelület, amely központi elhelyezkedésének köszönhetően a lehető legkevésbé vonja el a vezető figyelmét, ezzel elősegítve a biztonságos, ösztönös vezethetőséget. A moduláris érintőképernyőt alkalmazó műszerfalat egy 12″ colos infotainment érintőképernyő, valamint egy ugyancsak 12 colos, digitális műszeregység alkotja.

Az Ioniq 6 utasterét kétszínű környezeti hangulatvilágítás borítja fénybe. A felhasználók 64 egyszínű, illetve hatféle kéttónusú megvilágítás közül választhatnak. Ezeket a kombinációkat színekkel foglalkozó szakemberek dolgozták ki, azzal a céllal, hogy pihentető, kellemes légkört teremtsenek a vezető és utasai számára. Az első ajtón egyáltalán nincsenek gombok és kapcsolók: ez jobb térérzetet eredményezett, illetve tágasabb tárolóhelyek kialakítását tette lehetővé. A műszerfal homlokzatát, az ajtózsebeket és a középkonzol alsó felét díszítő, áttetsző betétek tovább javítják a térérzetet, és erősítik a különleges hatást.

A formatervezők fenntartható anyagokat alkalmaztak a karosszéria számos pontján. A külső borítóelemek színezésénél például újrahasznosított gumiabroncsokból kinyert festékanyagot, a karosszérialemezek fényezésénél pedig bambusz alapú faszénből készített pigmenteket használtak. Az utastérben szintén fenntartható anyagokkal és színekkel találkozunk. Ezek között felszereltségi szinttől függően megtalálható a környezetbarát módon feldolgozott bőr (üléskárpitok), az újrahasznosított polietilénből gyártott szövet (üléskárpitok), a bio-TPO héj (műszerfal), a bio-PET szövet (tetőkárpit), a növényi olajakból nyert biofesték (ajtók), vagy az újrahasznosított halászhálókból előállított padlószőnyegek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/