/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Karmannt egy villanyautó menti meg

2009. július 09. 17:44   |   Autoblog
címkék:  

Néhány héttel ezelőtt arról adtunk hírt, hogy a neves Wilhelm Karmann autóépítő műhely bezárja a kapuit és a cég újjászervezésére is kicsi az esély. A szerelőszalag azonban csak kis időre áll le, a Karmann ugyanis megállapodott a holland DuraCarral villanyautók összeszereléséről. A Karmann osnabrücki üzemében máris elindultak az előkészületek. Az elektromos hajtású DuraCar QUICC! DiVa-t (distribution van) kifejezetten városi közlekedésre tervezték és karosszériája száz százalékig újrahasznosítható. A tervek szerint a DiVa-ból a jövő év harmadik negyedévében már napi 25 darab készülhet.

Az elektromos hajtású és hibrid autókra szakosodott holland ZERauto weboldal olvasói a közelmúltban a QUICC! DiVa-t választották meg a jövő autójának. A leadott szavazatokkal a DiVa maga mögé utasította a Tesla Roadstert, a Pininfarina Bluecart, a Chevy Voltot és a Th!nk City-t is. A könnyű járművet a legfejlettebb lítium-ion foszfát akkumulátor technológiával szerelték fel, 100 kilométerenként csak 2 euróba kerül tulajdonosának. A DiVa hatótávja 150 kilométer és 120 km/órás végsebességet tud elérni.

A Karmannt azonban nemcsak ez az együttműködés húzhatja ki a slamasztikából, a Volkswagennel állítólag szintén kötött egy 14 millió dolláros termékfejlesztési szerződést.  


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/