/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
akkumulátor, bz4x, elektromos, lítium, lítium-ion, szilárdtest, szilárdtest-akkumulátor, toyota

szilárdtest akku

Ez a technológia lesz az elektromos autózás Szent Grálja?

időpont:2021. május 26. 19:30

szerző:Autoblog

címkék:

A szilárdtest-akkumulátorok energiasűrűsége és élettartama jóval nagyobb, mint a lítium-ion akkumulátoroké, emellett sokkal gyorsabban tölthetők és biztonságosabbak is azoknál. De tulajdonképpen miből is áll ez a technológia? Cikkünkben erre keressük a választ.

akkumulátor, lítium-ion, szilárdtest, szilárdtest-akkumulátor

ígéretes jövő

Már jövőre jöhet a Toyota szilárdtest-akkumulátora

időpont:2020. december 15. 20:10

szerző:Autoblog

címkék:

Extrém gyors töltés, megnyugtatóan hosszú hatótávolság, maximális üzembiztonság: ezt kínálják a szilárdtest-akkumulátorok. A technológia megjelenésére ráadásul már nem is kell sokáig várnunk.

akkumulátor, elektromos, lítium-ion, magnézium elektrolit, magnézium-ion, toyota

magnézium akku

Akár 1200 kilométeres hatótáv egy új akkumulátorral

időpont:2020. december 12. 18:30

szerző:Autoblog

címkék:

A Houston-i egyetem kutatói és a Toyota észak-amerikai kutatóintézete megépítették egy olyan magnézium akkumulátor modelljét, amely azonos teljesítmény mellett jelentősen olcsóbb és biztonságosabb alternatívája lehet a jelenleg használt lítium-ion akkumulátoroknak.

basf, genf, hyundai, i-flow, lítium-ion, napelem, ökoglobe

ÖKOGLOBE DJJ

Környezetvédelmi díjat kapott a BASF

időpont:2010. szeptember 17. 17:55

szerző:Autoblog

címkék:

Már a márciusi Genfi Autószalonon is csodájára jártak az i-flow névre keresztelt koncepcióautónak, amelynek kifejlesztéséért a BASF most elnyerte az ÖkoGlobe nemzetközi környezetvédelmi díjat.

e-cell, elektromos, lítium-ion, mercedes, sls amg

SLS AMG E-CELL

Jön az elektromos Mercedes sportkocsi

időpont:2010. június 22. 18:31

szerző:Autoblog

címkék:

A Mercedes-Benz bemutatta az SLS AMG E-Cell prototípust, amelyet benzinmotor helyett négy darab villanymotor hajt. Az E-Cell 533 lóerős, tehát alig gyengébb a benzines változatnál; 4 másodperc körül gyorsul fel százra.

elektromos, karmann, lítium-ion

QUICC! DIVA

A Karmannt egy villanyautó menti meg

időpont:2009. július 09. 17:44

szerző:Autoblog

címkék:

Néhány héttel ezelőtt arról adtunk hírt, hogy a neves Wilhelm Karmann autóépítő műhely bezárja a kapuit és a cég újjászervezésére is kicsi az esély. A Karmann azonban megállapodott a holland DuraCarral villanyautók összeszereléséről.

ecomotive, elektromos, hibrid, lítium-ion, plug-in, seat

CSAK A KEZDET

Benzin-elektromos hibrid Leont mutatott be a SEAT

időpont:2009. március 17. 22:41

szerző:Autoblog

címkék:

A Leon Twin Drive Ecomotive városi közlekedésre szánt, lítium-ion akkumulátorokkal felszerelt jármű, amely a hosszabb távolságokra alacsony fogyasztású belsőégésű motort használ. Elektromos hajtással a Leon prototípus hatótávolsága egyelőre rövid, 50 kilométer.

ampera, elektromos, lítium-ion, opel

ÚJ INFÓK

Ezt tudja az Opel villanyautója

időpont:2009. március 17. 21:57

szerző:Autoblog

címkék:

A Genfi Autószalonon a napokban bemutatkozott Opel Ampera villanyautóról elárulták, hogy a tervezettnél később, 2011 végén kerül csak szériagyártásba kontinensünkön. Az Egyesült Királyságban Vauxhall márkanéven, jobbkormányos kivitelben is megvásárolható lesz.

elektromos, fcev, hibrid, hidrogén, kia, lítium-ion, párizs, soul, üzemanyagcella

EMISSZIÓ CSÖKKENTÉS

Zöld zónás Kiák Párizsban

időpont:2008. október 03. 16:45

szerző:Autoblog

címkék:

A Kia négy új modelljét mutatja be "zöld zónájában" Párizsban. A Kia cee'd ISG, a Soul Hybrid, a cee'd Hybrid és a Sportage FCEV modellek a jövő környezetbarát technológiájába történő folyamatos és nagymértékű befektetés legújabb eredményei. 2009-től a Kia fokozatosan bevezeti sorozatgyártású modelljeibe a tanulmányautókban felvonultatott környezetbarát technológiákat.

elektromos, lítium-ion, napelem, párizs, renault

A JÖVŐ ÚTJA?

Minimális energiafelhasználás: Renault Z.E. Concept

időpont:2008. október 02. 18:58

szerző:Autoblog

címkék:

A Renault-Nissan rendkívül komolyan veszi a szén-dioxid kibocsátás visszaszorítását, a cégcsoport év eleje óta már több országgal és régióval kötött megállapodást elektromos autók nagy darabszámban való értékesítéséről. Ha minden terv szerint halad, 2011-ben már találkozhatunk az utakon olyan fantasztikus járművekkel, mint például a Z.E. (Zero Emission) Concept. A Renault Kangoo be bopon alapuló elektromos autó lényege a minimális energiafogyasztás, az olyan funkciók, mint a világítás, a fűtés és a légkondicionálás, a lehető legkevésbé befolyásolják a jármű hatótávolságát. A Z.E. Concept legkülönlegesebb jellemvonása a duplafalú karosszériája, mely termoszként működik, minimálisra szorítja vissza a belső hőmérséklet-ingadozást.

a1, audi, elektromos, hibrid, lítium-ion

SZÉRIAKÖZELI

Új Audi kisautó benzin-elektromos hajtással

időpont:2008. október 02. 13:57

szerző:Autoblog

címkék:

Emlékszünk még a tavalyi, háromajtós Audi A1 metroproject quattro tanulmányautóra, az Audi új kisautójának előfutárára? A Párizsi Autószalon látogatói idén szemügyre vehetik a kiskocsi ötajtós, négyüléses változatát, az A1 Sportback conceptet, mely immár közelebb áll a sorozatgyártáshoz. A 3,99 méter hosszú és 1,75 méter széles A1 fő hajtóműve egy 1,4 literes, 150 lóerős TFSI motor, mely az S-tronic duplakuplungos sebességváltón keresztül továbbítja erejét az első kerekek felé. Gyorsításkor a benzinmotort egy 27 LE teljesítményű és 150 Nm nyomatékú elektromotor segíti. Lakóövezetekben az A1 Sportback elektromos hajtással, nulla emisszióval is tud közlekedni. Reméljük, az Audi 2009-2010-ben majd ezzel az intelligens hibrid hajtáslánccal is forgalmazni fogja a kisautót. Folytatás a címre kattintva!