/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Zöld zónás Kiák Párizsban

2008. október 03. 16:45   |   Autoblog
címkék:  

A Kia négy új modelljét mutatja be “zöld zónájában” Párizsban. A Kia cee’d ISG, a Soul Hybrid, a cee’d Hybrid és a Sportage FCEV modellek a jövő környezetbarát technológiájába történő folyamatos és nagymértékű befektetés legújabb eredményei. 2009-től a Kia fokozatosan bevezeti sorozatgyártású modelljeibe a tanulmányautókban felvonultatott környezetbarát technológiákat.


A Kia négy új modelljét mutatja be “zöld zónájában” Párizsban.  A Kia cee’d ISG, a Soul Hybrid, a cee’d Hybrid és a Sportage FCEV modellek a jövő környezetbarát technológiájába történő folyamatos és nagymértékű befektetés legújabb eredményei. 2009-től a Kia fokozatosan bevezeti sorozatgyártású modelljeibe a tanulmányautókban felvonultatott környezetbarát technológiákat.


A legelső ilyen környezetbarát technológia a más márkáknál már korábban bevezetett start/stop automatika, melyet a Kiánál ISG-nek (Idle Stop&Go) kereszteltek. Az ISG rendszer automatikusan leállítja a motort – mikor az autó megáll a dugóban -, és újra beindítja azt, ha a forgalom elindul, ezáltal az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás normál városi forgalom esetén akár 15%-kal is csökkenhet (bevezetése 2009-től, benzines cee’d modellek esetében történik).


A Párizsi Autószalonon ismerheti meg a világ a Kia cee’d Hybrid és a Kia Soul Hybrid koncepcióautókat is. A Soul Hybrid koncepcióautó elektromosan lehajtható vászon panorámatetővel, átlátszó motorházzal és padlólemezzel érkezik, hogy a látogatók láthassák az új hibrid erőforrást és az akkumulátort. Ez a Soul modell a Kia 1,6 literes Gamma benzinmotorjával és egy 15 kW-os, 105 Nm nyomatékú elektromos motorral rendelkezik, valamint megtalálható benne a Kia saját fejlesztésű CVT (fokozatmentes sebességváltó) váltója, ISG (Idle Stop&Go) rendszere és a “visszatöltő fékrendszer”, ami újratölti az akkumulátorokat.  A prototípust úgy tervezték, hogy üzemanyag-fogyasztása 4,9 l/100 km, CO2-kibocsátási értéke pedig 117 g/km legyen.

A Soul Hybridhez hasonlóan a Kia cee’d Hybridet is az 1,6 literes benzinmotor és a 15 kW-os elektromotor együttese hajtja. Értékei: 4,8 l/100 km fogyasztás és 114 g/km CO2-kibocsátás.


A Kia elvitte Párizsba üzemanyagcellás elektromos járművét (fuel cell electric vehicle – FCEV) a Kia Sportage FCEV-t is. A jármű műszaki újításai között van a 100 kW-os (136 LE) üzemanyagcella és az új lítium-ion polimer 152 voltos akkumulátor, amelyek a Sportage FCEV-nek 300 km-es hatótávolságot és hideg időben való indítási képességet adnak, hogy nulla fok alatt is működőképes legyen. A Sportage FCEV hidrogénhajtású üzemanyagcellákkal és a Kia saját fejlesztésű, következő generációs E-drive hajtásláncával, elektromos motorjával és vezérlő egységével van felszerelve.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/