/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Mahindra többségi részesedést szerzett a REVA-ban

2010. május 27. 19:53   |   Autoblog
címkék:  

A Mahindra csoport többségi tulajdont szerzett a REVA Electric Car Company-ban, így a vállalatot átnevezték Mahindra REVA Electric Vehicle Co. Ltd.-re. Az új megállapodás szerint a Mahindra 55,2%-os részvényese lesz a  Mahindra REVA cégnek, az alapítóktól történő részvényvásárlással és 10 millió dollár tőkeemeléssel. Az üzletrész a Mahindra csoportot erős játékossá teszi az elektromos járművek piacán.

A Mahindra 10 éve dolgozik zöld technológiák fejlesztésén, többek között dízel/hibrid technológiát alkalmaz a Scorpio, és hidrogén-hajtást a háromkerekű Alfa járművein. A Mahindrának van egy 100%-ban biodízellel működő pilot-flottája, és a Mahindra volt az első, amely mikro-hibrid technológiát mutatott be Indiában. Elektromos járművek terén is vannak tapasztalataik; ilyen volt a 1999-es háromkerekű Bijlee, jelenleg pedig a szintén elektromos Maxximo mini-teherautón dolgoznak. A Mahindra járműveibe mostantól a REVA kiforrott EV technológiáját adoptálják.

A REVA jelenleg 24 országban forgalmazza termékeit és eddig 3500 darab villanyautót értékesített, így ő rendelkezik a legnagyobb villanyautó-flottával a világon. A Mahindra és a REVA egymást kiegészítve erősödnek meg. A Mahindra járműveinek mérnöki fejlesztése, a disztribúciós hálózata, a forrásai és a pénzügyi támogatása lehetővé teszik a REVA járművek jelentős és átütő piaci sikerét. A Mahindra szintén előnyöket szerez a REVA EV technológiájából a saját járműveiben felhasználva azokat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/