Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatkozott a Volkswagen új korszakot hozó villanyautója

2019. szeptember 10. 15:00   |   DG
címkék:  

A Volkswagen a Frankfurti Autószalonon bemutatta a nagyközönségnek az ID.3 villanyautót, amely egy új korszak kezdetét jelenti a márkánál. Az ID.3 egy vadonatúj villanyautó-generáció első képviselője a Volkswagennél, egyúttal a márka újrapozicionálását is tükrözi. Az ID.3 többféle akkumulátorcsomaggal kerül piacra, a bázismodell ára 30 ezer euró alatt lesz.

Ahogy a többi jövőbeni ID. modell, az ID.3 is az új moduláris elektromos hajtás mátrix (MEB) architektúrán alapszik. A MEB-et villanyhajtáshoz tervezték, mégpedig kompromisszumok nélkül. A Golf méretű ID.3 rögtön profitál a MEB biztosította hosszú tengelytávból, hiszen roppantul tágas utasteret kínál. Öt személynek nyújt kivételesen nagyvonalú teret, amely mércét állít a kompakt kategóriában.

A kezelés teljesen digitális, középkonzol sincsen, a sofőr a fő műszeregységről és a műszerfal tetején elhelyezett 25 centiméter átmérőjű érintőképernyőről tájékozódik. Minden kezelőszerv, beleértve a kormánykeréken elhelyezetteket is, érintésérzékeny felületű. Egyedül az elektromos ablakemelők és a vészvillogó kapcsolói hagyományosak. Mindezt a természetes beszédhangot megértő hangvezérlés egészíti ki.

A forgalmazás kezdetekor az ID.3 három különböző méretű akkumulátorcsomaggal lesz elérhető. Az alapkivitelbe 45 kWh kapacitású telepet szerelnek, amely a WLTP szerint 330 kilométeres hatótávolságot biztosít. Ennek a változatnak az árát 30 ezer euró alá lőtték be. Az ID.3 emellett 58 kWh-s teleppel is megvásárolható lesz, amely maximum 420 kilométeres hatótávot szavatol (WLTP). A csúcsverzióba pedig 77 kWh kapacitású akkumulátor kerül, amely már kiemelkedően nagy, 550 kilométeres hatótávval kecsegtet a WLTP szerint. 100 kW teljesítményű gyorstöltővel 30 perc alatt 290 kilométerre elegendő áram tankolható az autóba.

A Volkswagen ID. 3 előrendelése májusban indult, az érdeklődők 1000 euró befizetésével foglalhattak le egy autót maguknak, mégpedig a korlátozott darabszámú első kiadásból. Ők most, ősszel véglegesíthetik a megrendelést és konfigurálhatják a járművet. Az első kiadás 58 kWh-s akkumulátorral szerelt, amely a hátsó tengelyre épített villanymotort látja el energiával. Az erőforrás 150 kW/204 LE teljesítményű és 310 Nm nyomatékot ad le, így a kocsit 160 km/órás sebességig képes gyorsítani. Az ID.3 1st modell árát éppen 40 ezer euró alá lőtték be.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Zöld autó

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!