/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatkozott az elektromos Opel Astra

2022. december 01. 15:50   |   Autoblog
címkék:  

Az Opel ma bemutatta az új Astra Electric modellt, mégpedig mindjárt ötajtós és kombi kivitelben. Utóbbival az Opel a német gyártók közül elsőként kínál akkumulátoros elektromos hajtású kombit.

Az új modellek megjelenésével az Astra-vásárlók valamennyi Opelénél gazdagabb hajtáslánc-kínálatból választhatnak. A magas hatásfokú belsőégésű erőforrások mellett az Astra és az Astra Sports Tourer már villamosított plug-in hibrid hajtással is elérhető, sőt, a sorozat csúcsmodellje, az Astra GSe szintén ilyen meghajtással készül. A sor hamarosan a 2023 tavaszától megrendelhető Astra Electric-kel bővül.

A villanymotor 156 LE-s, forgatónyomatéka pedig 270 Nm. Az elektromos hajtás jellemzőiből adódóan ráadásul mindkét érték már azonnal az elindulás után a vezető rendelkezésére áll, így a gyorsulás kiváló. A legtöbb elektromos autó végsebességét 150 vagy 160 km/órára korlátozzák a gyártók, az új Astra Electric azonban 170 km/óráig tud gyorsítani. A vezető három menetmód (Eco, Normal és Sport) közül választhat.

A hajtáslánc lítium-ion akkumulátorának kapacitása 54 kWh, így az Astra Electric akár 416 km-es hatótávolságot (WLTP) tud. A modell fogyasztása mindössze 14,9 kWh (WLTP), így a hosszabb utakon is kiválóan helytáll, ötajtós és Sports Tourer változatában egyaránt. A töltési folyamat szintén gyors, hiszen 100 kW-os egyenáramú gyorstöltéssel az akkumulátor nagyjából 30 perc alatt 80%-ra telíthető. Mindkét modellhez alapáron jár az otthoni falitöltővel használható 11 kW-os háromfázisú fedélzeti töltő.

Az akkumulátort a padlólemezbe integrálták, így nem vesz el helyet sem az utas-, sem pedig a csomagtérből. Az Astra Sports Tourer Electric csomagtere ezzel még a hátsó üléstámlák előre döntése nélkül is 516 literes. Támladöntéssel 1 553 liter a csúcsérték. Az akkumulátor alacsony beépítése jótékonyan hat a modellek menetstabilitására is.

Az utastérben az ergonomikus Active Sport ülések – amelyek Alcantara borítással is megrendelhetők – az Opelre jellemző magas szintű kényelmet kínálják. Az első ülések AGR (Egészséges Hát Munkacsoport) minősítésűek, kiváló oldaltartással és sokféle kézi vagy elektromos állítási lehetőséggel. A teljesen digitális szerkezetű Pure Panel műszerfal két nagyméretű, 10 colos fekvő formátumú kijelzőjével modern vezetési környezetet teremt. A legújabb generációs ember-gép interfész minden fontos menetjellemzőről, közük az akkumulátor töltöttségéről és az aktuális hatótávolságról is tájékoztatja a vezetőt, miközben a legfontosabb funkciók egyetlen gombnyomással működtethetők. A head-up kijelző és a természetes hangfelismerő rendszer használatával a vezető mindig a forgalomra koncentrálhat.

Számos asszisztens rendszer az Intelli-Drive 2.0 részét képezi, az automatikus vészféktől az aktív sávtartón át a fáradtságjelzőn keresztül egészen a hátsó keresztirányú forgalomfigyelőig vagy a félautomata sávváltásig. Szintén fontos biztonsági felszerelés az Intelli-Lux LED Pixel fényszóró, amely összesen 168 LED szegmenssel világít.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/