/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elektromos autógyártóvá válik az Opel is

2021. július 09. 15:30   |   Autoblog
címkék:  

A gazdag tradíciókkal rendelkező német márka nem csak bővíti elektromos portfólióját, de 2028-tól kizárólag a tisztán elektromos autókra fókuszál Európában. Az Opel ugyanakkor belép a világ legnagyobb autópiacára, Kínába – egy teljesen elektromos márkaként. Ezen felül a legendás Opel Manta is visszatér egy tisztán elektromos modell formájában.

02-Opel-516207

Michael Lohscheller, az Opel vezérigazgatója a Stellantis digitálisan közvetített rendezvényén, az EV Day 2021-en jelentette be ezeket a fontos híreket. „Mi azt ígértük, hogy az Opel globális márkává nő – és ennek megfelelően cselekszünk is. Kína a világ legnagyobb autópiaca és bizonyosak vagyunk abban, hogy jövedelmezően tudunk majd ott növekedni.” – mondta Michael Lohscheller vezérigazgató.

Opel Manta-e Concept

Michael Lohscheller azt is bejelentette, hogy újjászületik a legendás Opel Manta, köszönhetően annak a rendkívül pozitív fogadtatásnak is, amelyet a Manta GSe ElektroMOD tanulmányautó kapott. „A Manta egy igazi ikon az Opel történelmében és egyben inspiráció a márka jövőjét illetően is. Egy új Manta kerül majd sorozatgyártásba az évtized közepe táján – természetesen teljesen elektromos meghajtással.” – mondta Lohscheller.

Az Opel most is nagyszabású elektromos offenzíva közepén tart, az idén már 9 modellben lesz kapható valamilyen elektromos meghajtás, 2024-re pedig valamennyi Opel elérhető lesz tisztán elektromos változatban. 2028-tól pedig már csak villanyhajtású Opeleket lehet vásárolni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/