/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elektromos hajtásra vált a Volvo

2017. július 05. 09:25   |   Autoblog
címkék:  

Történelmi bejelentést tett a Volvo: 2019-től minden új modelljét villanymotorral szereli fel. Ezzel véget ér a cégnél a tisztán belső égésű motorral hajtott járművek korszaka, az elektromos meghajtás pedig a Volvo üzleti tevékenységeinek egyik legfontosabb pillérévé válik.

A bejelentés történelmi jelentőséggel bír az elektromos hajtástechnológiák felé forduló autóiparban, és rávilágít arra, hogy a belső égésű motor feltalálása után több mint egy évszázaddal a villamosítás hogyan írja meg az automobil történetének új fejezetét.

A Volvo teljes modellkínálatát lefedően készül bevezetni villamosított – tisztán elektromos, hálózatról tölthető hibrid, és hibrid hajtású – gépkocsikat. 2019 és 2021 között öt különböző, tisztán elektromos modellt dob piacra: közülük három Volvo márkanév alatt kerül forgalomba, míg másik kettőt – kifejezetten nagyteljesítményű típusokat – a Volvo sportmárkája, a Polestar jegyez majd.

Ezt az öt elektromos autót a márka teljes modellpalettáját lefedő, benzin-elektromos, illetve dízel-elektromos plug-in hibrid és 48 voltos enyhe hibrid variánsok egészítik ki, így a Volvo a világ egyik leggazdagabb, részben vagy teljesen elektromos meghajtású modellpalettáját tudhatja majd magáénak.

A jövőben tehát egyetlen Volvo sem kerül forgalomba villanymotor nélkül: a tisztán belső égésű motorral szerelt típusokat fokozatosan kivezetik a piacról, helyükre elektromos meghajtással támogatott belső égésű motorok lépnek.

A bejelentés újfent rávilágít a Volvo Cars azon elkötelezettségére, hogy minimalizálja környezeti hatását, és tisztábbá tegye a jövő városait. A Volvo kiemelt feladatának tekinti, hogy visszaszorítsa modelljeinek és tevékenységeinek széndioxid-kibocsátását. Célja, hogy 2025-re teljes mértékben klímasemleges vállalatként működjön.

A mai bejelentés hátterében álló döntés kapcsolódik ahhoz a korábbi hírhez, hogy a Volvo önálló, nagyteljesítményű elektromos járműveket fejlesztő, globális márkává fogja átalakítani a Polestart.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/