/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elektromos hajtású lesz a következő Volkswagen Mikrobusz

2017. augusztus 23. 17:05   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen a kaliforniai Pebble Beach-en tartott Concours d’Elegance versenyen bejelentette, hogy az új Bullit, vagyis a Mikrobuszt az I.D Buzz tanulmányutó műszaki alapjain fogják gyártani. Az I.D. Buzz a kompakt négyajtós I.D. modell után, 2022-ben érkezik meg a márkakereskedőkhöz, s elektromos hajtású lesz. A Volkswagen főként az észak-amerikai, az európai és a kínai piacokat célozza meg az I.D.Buzz-zal, és mindenekelőtt az I.D. modellcsaláddal.

„A Detroiti és a Genfi autószalonokon történt bemutatkozás után sok levelet és e-mailt kaptunk az ügyfelektől azt kérve, hogy ”építsék meg ezt a gépkocsit!”- említette meg Pebble Beach-en Dr. Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója. Az sem véletlen, hogy a VW igazgatótanácsa  Pebble Beach-et választotta ki a döntés bejelentésére, amint azt  Dr. Herbert Diess elmagyarázta: „A Mikrobusz, ahogyan a  Bullit hívják Amerikában, mindig részét képezte a kaliforniai életmódnak, életvitelnek. Most ezt hozzuk vissza azáltal, hogy kifejlesztjük a Volkswagen következő e-nemzedékét, és újraértelmezzük a Bulli-t, ez alkalommal már elektromos változatban”

Ahogyan ez a Detroitban bemutatott autó esetében történt, az akkumulátorokat a gyártásba kerülő modellnél  is a gépkocsi fenéklemezére  rögzítik. Így az elektromos hajtás nem foglal el sok helyet, tehát az első és a hátsó tengelyeket is egymástól távolabbra lehet szerelni. Ezt azt eredményezi, hogy hosszú a tengelytáv és rövidek a túlnyúlások, ami több teret jelent a gépkocsin belül.

Mindazok, akik ezt a modellt teherszállításra kívánják használni, ugyancsak megtalálják számításaikat: „A minibusz verzió mellett egy I.D. Buzz Cargo változatot is bevezetünk a piacra nulla emissziós értékkel, ami nagymértékben automatizált vezetői képességgel is rendelkezik majd.”- mondta Dr. Eckhard Scholz,  a Volkswagen Haszonjárművek  márka vezérigazgatója.

Ben Pon, akinek családja sikeres Volkswagen  importőr Hollandiában, ugyancsak nagy érdeklődést mutatott  az I.D. Buzz iránt Kaliforniában. Éppen Ben Pon édesapja volt az, aki az első VW Bulli (T1)  kifejlesztését inspirálta egy több mint 70 éve készített rajzával. Noha a Volkswagen legidősebb és a legfiatalabb többfunkciós MPV gépkocsiját több, mint hét évtized választja el egymástól, az I.D. Buzz a híres előd génjeivel rendelkezik, miután  maximális tér kihasználhatóságot kínál egy közepes méretű személygépkocsiéval azonos méretben.

Hossza 4942 mm, szélessége 1976 mm, a magassága 1963 mm, ez is jelzi a koncepcióautó nagy belső térkínálatát. A gyártásra kerülő változat az új, teljesen elektromos architektúrára épül majd, és a tanulmányautó sok formatervezési megoldását is magán fogja hordozni. Így változtatható lesz az ülések elrendezése, rendelkezni fog interaktív összekapcsolhatósággal és magas fokú automatizált vezetési funkciókkal. Az elektromos autók kínálati skálájának kibővítése része a „Volkswagen Stratégia 2025”-nek, ami 2025-re több, mint 30 teljesen új elektromos Volkswagen kifejlesztését irányozza elő.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/