/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elkészült az elektromos AC Cobra

2021. június 07. 18:15   |   Autoblog
címkék:  

A brit AC Cars ikonikus modellje, a Cobra immár nemcsak V8-as benzinmotorral szaggathatja az aszfaltot, hanem hasonlóan potens villanymotorral is, amely ennek a legendás sportautónak a történetében is elhozza az új korszakot.

Az AC Cobra Mk IV modellen alapuló AC Cobra Series 4–electric máris megrendelhető, mégpedig kétféle verzióban. Az elektromos hajtásláncot a Falcon Electric szállítja, a menetteljesítményekre pedig nem lehet panasz. A gyengébb kivitel teljesítménye is 230 kW (312 LE), így a mindössze 1190 kilogramm tömegű kétüléses álló helyzetből 4,9 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára. A hatótávolsága pedig tisztességes 305 kilométer. 148 ezer fontot kérnek érte.

A másik, erősebb kivitel 460 kW-ot (625 LE-t) vonultat fel, így a nulla-százas sprint 3,8 másodpercet vesz igénybe. Az 1240 kilogrammos csúcs villany-Cobra hatótávolsága 256 kilométer. Aki a cég benzines csúcsmodelljével, a 6,2 literes V8-as motorral szerelt, 650 lóerős AC Cobra Superblowerrel egy szinten levő elektromos modellt szeretné hazavinni, 168 ezer fontot kell leszurkolnia. A Superblower modell “már” 139 500 fontért megvásárolható.

A rendelések felvétele a villanyhajtású Cobra modellekre már elindult az AC Cars honlapján. Az első kiszállítások az év végén várhatók.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/