/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ez lesz a négyajtós Passatból: bemutatkozott az ID. Aero

2022. június 29. 15:50   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen Kínában, a legfontosabb piacán leleplezte az ID. Aero tanulmányautót, az első globális, teljesen elektromos szedánját. A közel 5 méter hosszú, áramvonalas szedán a négyajtós Passatot is helyettesítheti, amelyet már nem gyártanak. A kínai szériaváltozat 2023 második felében lép piacra, akárcsak az európai verzió.

Az ID. Aero remekül demonstrálja a Volkswagen tisztán elektromos MEB architektúrájának rugalmasságát. A MEB platform rengeteg különböző méretű és formájú járműhöz igazítható, a kompakt crossoverektől kezdve a minibuszokon át a limuzinokig. Az ID. Aeróval az ID. család a klasszikus középkategóriába is belép.

A tanulmányautó legfontosabb ismertetőjegyei, hogy csaknem 5 méter hosszú, kupés stílusú farral rendelkezik és még hagyományos kilincsei sincsenek, a kiváló légellenállás érdekében. A rendkívül letisztult vonalvezetésű ID. Aero légellenállási együtthatója valóban szenzációs, 0.23.

A tanulmány a klasszikus ID. dizájn evolúcióját viseli magán. Az első lökhárítóját kettéosztották, a szegmentált fényszórók fölött pedig egy fénycsík fut végig, amely oldalt a kilincsek vonalában, szaggatottan folytatódik. Kilincsek helyett megvilágított érintésérzékeny felületeket alakítottak ki. A hátsó részen ugyancsak fénycsíkot látunk, amely összeköti az exkluzív, méhsejt mintát kirajzoló LED világítóegységeket.

Az ID. Aeróba az ID. család járműveiben is alkalmazott 77 kWh-s akkumulátort szerelték, a kecses szedán egy feltöltéssel 620 kilométert tud megtenni a WLTP szerint.

A sorozatgyártású ID. Aero a Volkswagen negyedik villanyautója lesz Kínában és a jövő év második felében kezdődik a forgalmazása. Természetesen az autót árusítani fogják Európában és Észak-Amerikában is, a modell az új emdeni üzemből gördül majd ki 2023. második felében.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/