/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hidrogén belsőégésű verzió is készült a Toyota Corolla Crossból

2022. december 09. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Alig egy éve beszélt először a Toyota a hidrogén belsőégésű meghajtásról, egyre inkább úgy tűnik azonban, hogy a vállalat Beyond Zero elnevezésű stratégiájában meghirdetett multi-tech megközelítés egyik komoly potenciális pillérként számol vele az autógyártó: érkeztek hírek egy a Super Taikyu sorozatban szereplő hidrogén belsőégésű Corolláról, egy a Yamahával közösen hidrogén belsőégésűvé átalakított V8-as Lexus motorról, és a DENSO-val és az Isuzuval közösen fejlesztett hidrogén belsőégésű teherautókról egyaránt.

Mi sem mutat rá ugyanakkor egyértelműbben arra, hogy milyen komoly potenciális szerepet szán az új technológiának a Toyota, hogy ezúttal a vállalat egyik legújabb modelljéhez, a világon először az ötödik generációs öntöltő hibrid elektromos meghajtást is bemutató Corolla Crosshoz készült hidrogén belsőégésű tanulmány. A Corolla Cross Hydrogen Concept rávilágít a Toyota zéró károsanyag-kibocsátás felé vezető több alternatívát kínáló megközelítésére.

A jelek szerint a részben vagy teljesen elektromos meghajtások vezető fejlesztőjeként ismert japán autógyártó  a hidrogénhajtású belső égésű erőforrást olyan lehetséges alternatívának tekinti a zéró károsanyag-kibocsátás felé vezető úton, amellyel komolyan számolni érdemes. A fejlesztések felgyorsítását a technológiának az elmúlt egy évben a motorsportban történő részvétele tette lehetővé, ez ugyanis hétről hétre lehetővé teszi a legmagasabb igénybevétel melletti tesztelést. Az öt utasnak és csomagjaiknak is elegendő helyet kínáló Corolla Cross Hydrogen Concept téli tesztjei a következő hetekben kezdődnek Japánban.

Amint azt a Beyond Zero stratégia bejelentésekor annak fontos pilléreként a Toyota elmondta,  a drámai mértékben változó vásárlói igények és piaci környezet világában a vállalat azt a megközelítést választotta a karbonsemlegességgel kapcsolatban, hogy többféle technológiát fejleszt ki és kínál, ezzel támogatva az ügyfeleket a zéró széndioxid-kibocsátás felé vezető úton. Ez a többtechnológiás megközelítés lehetőséget kínál a Toyota ügyfelei számára világszerte több mint 170 országban és régióban, hogy már ma csökkentsék ökológiai lábnyomukat, függetlenül környezetüktől és napi szükségleteiktől. A Toyota szilárd meggyőződése, hogy túl korai lenne egyetlen zéró emissziós megoldásra összpontosítani, ezért az akkumulátoros elektromos technológia mellett párhuzamosan fejleszti a hidrogén üzemanyagcellás és hidrogénhajtású belső égésű technológiát.

Idén a Toyota a Rookie Racing csapatán keresztül részt vett az összes Super Taikyu hosszútávú versenyen Japánban egy hidrogénhajtású belső égésű motorral szerelt GR Corolla H2-vel. Ez idő alatt a Toyota elnöke, Akio Toyoda, mesterpilóta álnéven „Morizo”, minden versenyen beült a volán mögé, hogy értékelje és hozzájáruljon a fejlesztéshez. Japánon kívül, az európai közutakon idén augusztusban először láthatott a közönség működés közben egy hidrogénmotoros Toyota járművet, amikor a GR Yaris H2-vel a WRC belgiumi, Ypres-ben megrendezett fordulójában bemutatóztak a gyáriak. Akio Toyoda még ebben a hónapban újra a volán mögé ült, ezúttal Thaiföldön, ahol a GR Corolla H2 az első Japánon kívüli hosszútávú versenyén vett részt.

Ez a rendszeres és intenzív motorsport tevékenység elősegítette a fejlesztések és a technikai fejlődés felgyorsítását. Például egyetlen Super Taikyu szezon során a Toyota 24 százalékkal tudta növelni a hidrogén égési teljesítményét és 33 százalékkal a nyomatékot. Ezzel pedig áttörést értek el, hiszen immár a hagyományos benzinmotorokhoz hasonló menetdinamikát kínál az új technológia. Ezenkívül a hatékonyság 25 százalékkal javult, és a tankolási idő 4 perc 40 másodpercről 1 perc 30 másodpercre csökkent.

Ez a technológiai fejlődés önbizalmat adott a Toyota mérnökeinek, hogy megalkossák egy közúti autó prototípusát, a Corolla Cross H2 Conceptet. Az autóba a GR Corolla 1,6 literes háromhengeres turbómotorjának motorsportból származó, nagynyomású hidrogén közvetlen befecskendezéses technológiáját, valamint a Mirai hidrogéntartályainak kialakításával kapcsolatos know-howt használta fel a Toyota. Így hozták létre a Corolla Cross H2 hidrogénes prototípust, amely 5 utas és csomagjaik szállítására is alkalmas.

Jelenleg a valós körülmények közötti működés kiértékelést végzik a folyamatban lévő digitális fejlesztés mellett, és hamarosan megkezdődik a jármű téli tesztelése Észak-Japánban. A hidrogénégetés kulcsfontosságú előnyei közé tartozik a meglévő belső égésű motortechnológiák kihasználásának képessége, a gyors tankolási idők, valamint az olyan korlátozottan elérhető elemek használatának és szükségességének egyértelmű csökkentése, mint a lítium és a nikkel. A meglévő technológiák adaptálásával és a meglévő beruházások további kihasználásával a hidrogénégetés gyorsabban terjedő, elérhető széndioxid-csökkentési megoldásokhoz vezethet. Egyelőre nem lehet megmondani, hogy a technológia valaha sorozatgyártásba kerül-e, de a motorsportok terén kétségtelenül nagy lehetőség rejlik benne.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/