/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jön az otthon tölthető Opel

2009. március 17. 22:27   |   Autoblog
címkék:  

Úgy tűnik, lassan tényleg ideér hozzánk a GM konszern villanyautója. A szellemesen Amperának elnevezett Opel modell az idei Genfi Autószalonon (március 5.-15.) debütál. A kocsi a Chevrolet Voltból származtatott Saturn Flextreme/Opel E-Flex szériaváltozata. Az ötajtós, négyüléses kocsival az illetékesek szerint akár több száz kilométert is meg lehet tenni emisszió-mentesen. A hajtásrendszer már ismerős: maximum 60 kilométeres úton kizárólag a normál 220 voltos konnektorról feltölthető lítium-ion akkumulátorban tárolt energiával halad az autó, nagyobb távolságot a kis belsőégésű motorral fejlesztett áram tesz lehetővé. Az Ampera illik a legtöbb európai autós mindennapi utazási szokásaihoz. A német autósok 80 százaléka például kevesebbet megy naponta 50 kilométernél.

Úgy tűnik, lassan tényleg ideér hozzánk a GM konszern villanyautója. A szellemesen Amperának elnevezett Opel modell az idei Genfi Autószalonon (március 5.-15.) debütál. A kocsi a Chevrolet Voltból származtatott Saturn Flextreme/Opel E-Flex szériaváltozata. Az ötajtós, négyüléses kocsival az illetékesek szerint akár több száz kilométert is meg lehet tenni emisszió-mentesen. A hajtásrendszer már ismerős: maximum 60 kilométeres úton kizárólag a normál 220 voltos konnektorról feltölthető lítium-ion akkumulátorban tárolt energiával halad az autó, nagyobb távolságot a kis belsőégésű motorral fejlesztett áram tesz lehetővé. Az Ampera illik a legtöbb európai autós mindennapi utazási szokásaihoz. A német autósok 80 százaléka például kevesebbet megy naponta 50 kilométernél.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/