/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
ampera, chevrolet, e-flex, elektromos, flextreme, genf, opel, villanyautó

GENF 2009

Jön az otthon tölthető Opel

időpont:2009. március 17. 22:27

szerző:Autoblog

címkék:

Úgy tűnik, lassan tényleg ideér hozzánk a GM konszern villanyautója. A szellemesen Amperának elnevezett Opel modell az idei Genfi Autószalonon (március 5.-15.) debütál. Az Ampera illik a legtöbb európai autós mindennapi utazási szokásaihoz.

dual mode hibrid, e-flex, gm, hibrid, volt

A JÖVŐ ÚTJA

Ízelítő a jövő GM motorjaiból és váltóműveiből

időpont:2008. május 28. 11:31

szerző:Autoblog

címkék:

A GM Powertrain szervezet részeként a GM Powertrain Europe kisméretű dízelmotorokat, dízel vezérlőrendszereket és további kis benzines erőforrásokat, valamint kézi váltókat gyárt. Európa 7 országában, 15 üzemben, 9 000 dolgozó állítja elő - átlagosan napi 17 000-res darabszámban - a motorokat és a váltóműveket. Az összes földrészen jelen lévő GM Powertrain 17 országban piacvezető szerepet tölt be a motor- és váltógyártás területén. Több mint 48 000 alkalmazott fejleszti és szereli össze az átlagosan 33 000 váltót és 37 000 motort. Az GM márkái mellett további gyártók is ügyfeleik közé tartoznak.

e-flex, hibrid, plug-in, saturn, volt

ÚJ IDENTITÁS

A GM zöld jövőt szán a Saturnnak

időpont:2008. január 15. 18:33

szerző:Autoblog

címkék:

A GM végre új identitást adott a fiatal vásárlókat megcélzó, 1991-ben létrehozott Saturn márkának. A Saturn lett a GM zöld márkája, jelentették be, így Detroitban a látogatók máris három különböző környezetkímélő Saturn modellel ismerkedhettek meg. A legfontosabb közülük a Vue SUV plug-in változata, mely az első kereskedelmi forgalomban elérhető GM elektromos autó lesz 2010-ben, még a Chevy Volt előtt.

cadillac, crossover, e-flex, hidrogén, provoq, üzemanyagcella

PROVOQ CROSSOVER

Üzemanyagcellás Cadillac-látomás

időpont:2008. január 09. 08:38

szerző:Autoblog

címkék:

Új formavilágot és technikai szintet képvisel a Cadillac Provoq Concept; egy vízió a benzinmentes jövőből. Január 8-án, Las Vegas-ban leplezték le, de természetesen a Detroiti Autószalonon is jelen lesz a hidrogén üzemanyagcellás tanulmányautó. A Provoq-ba a GM továbbfejlesztett E-Flex meghajtási rendszerét építették, mely feleakkora helyet foglal, mint elődjében, a Chevy Voltban, ám nagyobb teljesítményű. A luxus crossover tulajdonképpen egy elektromos meghajtású autó, mely csupán vízgőzt bocsát a légkörbe, így nem szennyezi azt.

chevrolet, e-flex, volt

RUGALMAS HAJTÁSÚ

Készül a Chevy Volt szériaváltozata

időpont:2007. december 11. 10:31

szerző:Autoblog

címkék:

A világ legnagyobb autógyártója, a General Motors rendelkezik a világ legnagyobb gépkocsi tesztelésre létrehozott szélcsatornájával, melyet most csúcsra járatnak az elektromos Chevy Volt miatt. A mérnökök az aerodinamikai finombeállításokat végzik a belső égésű motorral kiegészített elektromos autón, mielőtt az szériagyártásba kerülne. A légellenállás egy átlagos autó esetében 20%-nyi energiát emészt fel, befolyásolva a fogyasztást. A GM szóvivője szerint a mérnökök a Volt esetében eddig 30%-ot javítottak a légellenálláson. A gyártó egy homályos fotót is közzé tett az újdonságról. A Volt európai megfelelője az idei Frankfurti Autószalonon bemutatott Opel E-Flex.