/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A GM zöld jövőt szán a Saturnnak

2008. január 15. 18:33   |   Autoblog
címkék:  

A Saturn Vue SUV plug-in hibrid változata az első kereskedelmi forgalomban elérhető GM elektromos autó lesz 2010-ben, még a Chevy Volt előtt.


A GM végre új identitást adott a fiatal vásárlókat megcélzó, 1991-ben létrehozott Saturn márkának. A Saturn lett a GM zöld márkája, jelentették be, így Detroitban a látogatók máris három különböző környezetkímélő Saturn modellel ismerkedhettek meg. A legfontosabb közülük a Vue SUV plug-in változata, mely az első kereskedelmi forgalomban elérhető GM elektromos autó lesz 2010-ben, még a Chevy Volt előtt.   

Vue dual-mode hibrid
Vue dual-mode hibrid


A Vue lithium-ion akkui mindössze 10 mérföldes elektromos hatótávolságot tesznek lehetővé – a Volt ezzel szemben 40 mérföldet is elmegy EV-üzemben. A Vue Green Line, a második koncepcióautó már dual-mode hibrid rendszerrel bír, benzinmotorját elektromotor erősíti, akkumulátorai nickel-metal hydrid típusúak. A Green Line akár 50%-kal takarékosabb lehet, mint a hagyományos benzint elégető társa. A járműre már idén felveszik a rendeléseket Amerikában.  

Flextreme
Flextreme


A harmadik kiállított környezetkímélő Saturn a Flextreme, mely 35 mérföldes elektromos hatótávolsággal rendelkezik. Ez gyakorlatilag megegyezik az Opel Flextreme-vel, mely az európai hibrid GM modellek alapját fogja képezni. Beépített E-Flex rendszere 1,3 literes turbódízel motort, elektromotorokat és Li-Ion akksikat foglal magában.   

Egyébként az elmúlt 20 hónapban a Saturn márkát teljesen megújították, tavaly már 20%-os értékesítési növekedést könyvelhettek el.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/