/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Személyes mobilitási eszköz a Toyotától

2014. március 25. 20:05   |   Autoblog
címkék:  

Tokióban megkezdték a Toyota i-Road személyes mobilitási eszköz ügyféltesztjeit. Az i-Road egyedülálló vezetési élményt kínál; a motorkerékpárok praktikumát a személygépkocsik kényelmével és stabilitásával ötvözi. A tokiói ügyfélteszteken résztvevő i-Road a 2013-as 43. Tokiói Autószalonon bemutatott tanulmányon alapul, ötféle színben kapható, jobb kilátást biztosít, könnyebben kezelhető, és jobban manőverezhető.

A Toyota tíz járművet bocsát a mintegy húsz résztvevő rendelkezésére; a tesztelők között átlagemberek éppúgy megtalálhatók, mint autó- és divatpiaci szakértők. A résztvevőktől olyan témakörökben várnak visszajelzést, mint a vezetési érzet, a felhasználói elégedettség, az egyszerű kezelhetőség városi környezetben, illetve a célállomás kiválasztására gyakorolt befolyás.

A hamarosan kezdődő, tokiói tesztsorozaton túlmenően az i-Road már március eleje óta vizsgázik Toyotacity közútjain, a „Ha:mo” részeként. A Ha:mo a Toyota városi közlekedési rendszere, amelyet azért hoztak létre, hogy felmérjék egy olyan, csekély szénlábnyomú társadalom megvalósításának a lehetőségét, amelyben a mobilitást a technológia segítségével fejlesztik tovább. A Toyota a jövőben folytatja az ultrakönnyű elektromos járművekre, mint optimális rövid távú, városi közlekedési eszközökre vonatkozó kutatásait.

A teszt, amely az elektromos jármű mindennapi, városi alkalmasságát hivatott felmérni, március 24-től június elejéig tart.

Műszaki adatok

Hosszúság 2345 mm
Szélesség 870 mm
Magasság 1455 mm
Tengelytáv 1695 mm
Menetkész tömeg 300 kg
Abroncsméret Elöl 80/90R16
Hátul 120/90R10
Férőhelyek száma 1
Minimális fordulókör 3.0 m
Hajtáslánc 2 villanymotor
Legnagyobb sebesség 60 km/óra
Hatótávolság egy feltöltéssel 50 km
Akkumulátor típusa Lítium-ion

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/