/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ralit nyert egy hidrogénhajtású autó

2016. október 22. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Toyota France által benevezett, hidrogénhajtású Toyota Mirai gépkocsival versenyző Artur Prusak – Thierry Benchetrit páros az első helyen ért célba az idén első ízben megrendezett, Fontainebleau és Monaco között zajló Monte-Carlo e-ralin. A Toyota France színeiben induló mindhárom Mirai – amelyek egyikét Georges Marsan, Monaco polgármestere vezette – sikeresen célba ért a több mint ezer kilométeres futamon. Az Air Liquide által kifejlesztett mobil töltőállomásnak köszönhetően a három autó remek teljesítménye jól demonstrálta a hidrogén üzemanyagcella hosszú távú alkalmasságát.

Ilyen jellegű versenyen most először indult hidrogénüzemű gépkocsi; az Artur Prusak és Thierry Benchetrit gondjaira bízott Toyota France Mirai kiemelkedően teljesített az ezer kilométert meghaladó távon. A Monaco Automobile Club által október 12-16. között megrendezett, Fontainebleau – Monaco útvonalon zajló Monte-Carlo e-rali a vonatkozó FIA szabályzatnak megfelelő átlagtartó verseny, amelyen kizárólag zéró károsanyag-kibocsátású járművek indulhatnak.

Kilenc nemzet összesen 35 legénysége nevezett a futamra, többségükben akkumulátoros elektromos hajtású gépkocsival. A Toyota France által kiállított mindhárom Mirai szerencsésen teljesítette a távot, bizonyítva, hogy a hidrogén üzemanyagcella technológia ilyen hosszú távon is maximálisan megbízható, fenntartható és nagy teljesítményre képes. Franciaországban korábban egyetlen hidrogénhajtású gépjármű sem tett meg ekkora távolságot.

Az FIA Alternatív Energia Kupa 2015-ös és 2016-os világbajnokságán, valamint a 2013-as Monte-Carlo Új Energia Ralin (Toyota Priusszal) már diadalmaskodó Artur Prusak és navigátora, Thierry Benchetrit újabb trófeával gazdagították gyűjteményüket: az általuk vezetett Toyota Mirai a világ első olyan hidrogén üzemanyagú gépkocsija, amely FIA versenyt nyert. Tapasztalataik szerint az egy feltöltéssel elérhető hatótávolság az 500 kilométert is meghaladta.

Az Air Liquide által rendelkezésre bocsátott, 1-es rajtszámú Toyota Mirai, amelynek volánjánál Georges Marsan, Monaco polgármestere ült, jobbján navigátorrá előléptetett asszisztensével, Jacques Pastorral, az elismerésre méltó hatodik helyen ért célba.

A Toyota France által benevezett harmadik Toyota Mirai, amelyet francia újságírók gondjaira bíztak, végül a tizenegyedik helyen zárta a versenyt. Minden bizonnyal kedvezőbb eredményt értek volna el, ha nem ejtenek navigációs hibát az első átlagtartó szakaszon, hiszen a további etapokon már stabil teljesítményt nyújtott a csapat.

A Toyota Mirai jelenleg hét európai országban: Németországban, Dániában, az Egyesült Királyságban, Svédországban, Norvégiában, Belgiumban és Hollandiában kapható.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/