/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Száz hidrogénüzemű taxi állt szolgálatba Koppenhágában

2021. november 27. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

A Toyota és DRIVR taxiszolgáltató több mint 100 darab zéró emissziós, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó taxit állított szolgálatba Koppenhágában. A kezdeményezés a város 2030-ra kitűzött károsanyag-kibocsátástól mentes taxikra irányuló politikai céljainak támogatását célozza, rámutatva arra, hogy a taxiipar a zöld átállás kulcsfontosságú mozgatórugója.

toyotaanddrivrcopenhagen3

Dániában már javában zajlik az taxiszolgáltatások zöld átalakítása. A dán kormány célja, hogy 2025-től egyetlen új taxi se bocsátson ki szén-dioxidot vagy szennyezze a levegőt, és 2030-ra minden üzemelő taxinak zéró károsanyag-kibocsátásúnak kell lennie. Ennek jegyében a Toyota és a DRIVR taxiszolgáltató több mint 100 hidrogénüzemű taxit (első és második generációs Toyota Mirai modelleket) állított szolgálatba Koppenhága utcáin, ezzel támogatva a zöldebb taxiiparra irányuló politikai célokat.

toyotaanddrivrcopenhagen2

Amikor 2025-ben valaki beül egy új taxiba Koppenhágában, az nem bocsáthat ki sem szén-dioxidot, sem bármilyen szennyező anyagot. Ez a dán kormány célja a taxiipar számára, amelynek a helyi politikusok szerint vezető szerepet kell vállalnia a zöld átállásban, akárcsak a nyilvános buszközlekedésnek. Az alkalmazás-alapú taxiszolgáltató, a DRIVR egyike azon taxitársaságoknak, amelyek a zöld átállás élére állnak. Ügyfeleik számára már régóta lehetővé tették a választást hibrid, elektromos és hidrogénüzemű autók között. A DRIVR pedig most jelentősen megnöveli a flotta hidrogénüzemű taxijainak számát, és november elején a Toyotával együttműködve több mint 100 hidrogénüzemű taxit állít csatasorba Koppenhága útjain. Mind a 100 autó képében a világ első tömeggyártású hidrogénüzemű autóját, a Toyota Mirai üzemanyagcellás típust tisztelhetjük, amely menet közben kizárólag vizet bocsát ki.

toyotaanddrivrcopenhagen1

Miután Koppenhága úgy döntött, hogy Dánia egyik legnagyobb taxiszolgáltatásra kiírt nyilvános pályázatát a DRIVR nyerte el, az egész város úgynevezett „ad hoc taxiszolgáltatását” ez a vállalat fogja biztosítani. Ez azt jelenti, hogy a fogyatékkal élő gyermekeket, értelmi fogyatékos állampolgárokat, kórházba tartó polgárokat, önkormányzati szolgálatot teljesítő dolgozókat és politikusokat a jövőben károsanyag-kibocsátás nélküli hidrogénüzemű autóval szállítják majd, amennyiben taxival közlekednek.

A DRIVR több mint 100 hidrogénüzemű taxija az európai hidrogén közlekedési projekt, a Hydrogen Mobility Europe 2 (H2ME2) és a Zero Emission Fleet vehicles For European Rollout (ZEFER) részeként állt forgalomba, a The Hydrogen And Fuel Cell Joint Undertaking (FCH JU) támogatásával, melyekben Koppenhága városa mellett a Toyota és a hidrogénipar is partnerként vesz részt. A projekt célja a hidrogénalapú megoldások terjesztése az EU-ban, és hozzájárul az ilyen autók, valamint a hidrogén töltőállomások népszerűsítéséhez és alapításához Dániában.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/