/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Villanyfurgon született a London taxiból

2020. július 14. 19:00   |   Autoblog
címkék:  

A LEVC (London Electric Vehicle Company) bemutatta a VN5 nevű könnyű haszonjárművet, amely hatótáv kiterjesztős benzin-elektromos hajtásláncának köszönhetően akár 484 kilométert is megtehet egy feltöltéssel. A VN5 kiszállításai az év végén indulnak, s lesz belőle balkormányos változat is, amelyet jövő márciusban kezdenek árulni.

A VN5 nem véletlenül ismerős, ugyanis a 2018-ban piacra dobott, ikonikus formájú elektromos London taxi frontrészét kapta meg, amelyet szintén a LEVC gyártott. A furgont professzionális felhasználásra tervezték, utasterében kényelmes üléseket és rengeteg pakolóhelyet találunk, hátulról és az oldalsó tolóajtókon keresztül megközelíthető rakterében pedig elfér két Euro raklap. A szállítási kapacitás 5,5 köbméter, a teherbírás pedig 830 kilogramm, a VN5 így abszolút versenyképes más, hagyományos hajtáslánccal szerelt kishaszonjárművekkel.

A VN5-be ugyanazt a hatótáv kiterjesztős benzinmotorral szerelt elektromos hajtásláncot szerelték, mint a TX taxiba. Ennek a megoldásnak a legnagyobb előnye, hogy nem kell tartani az akkumulátor lemerülésétől, mint a tisztán elektromos furgonok esetében, a rugalmas hatótáv ugyanis elérheti a 484 kilométert is. Egy árammal és üzemanyaggal feltöltött VN5 a teljes napi munkát stresszmentesen el tudja végezni, ráadásul a városközpontba is behajthat, mentesülve a 12,5 fontos napi ULEZ díj alól. Tisztán elektromos hatótávolsága 93 kilométer.

Mivel az akkumulátor az 50 kW-os gyorstöltést is elviseli, a teljes újratöltés elvégezhető fél óra alatt, amennyi idő alatt például be- és kipakolják az autót. A VN5 szervizintervalluma pedig 40 ezer kilométer, ami szintén nagyon kedvező. A villanyfurgon 5 éves vagy 150 ezer mérföldes garanciával érkezik, az akkumulátorra 8 éves vagy 150 ezer mérföldes garancia vonatkozik. Plusz pénzért ez kiterjeszthető 6 évre/200 mérföldre, illetve 8 évre/200 ezer mérföldre.

A VN5 a LEVC folyamatosan növekvő nemzetközi márkakereskedői hálózatán keresztül lesz megvásárolható. Üzleti felhasználóknak különböző lízing konstrukciókat is kialakítanak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/