/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Zöldhidrogén-előállító üzem és töltőállomás épül a jövővárosban

2022. március 31. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

A Toyota és az Eneos a hidrogén CO2-mentes előállítását és használatát lehetővé tévő együttműködésre lép Woven Cityben, a jövő prototípus városában, amelyet a Toyota a Shizuoka prefektúrában található Susonóban, a Fuji-hegy lábánál kezdett el felépíteni.

A Toyota és az Eneos megkezdi Woven City közvetlen közelében egy hidrogénelőállító üzem töltőállomás építését és működtetését, hogy CO2-mentes hidrogénnel lássák el a várost és az ott használt hidrogén üzemanyagcellás elektromos járműveket (FCEV). A két vállalat közösen kutatja, fejleszti és biztosítja a hatékony hidrogénellátást, valamint a tankolórendszert.

Az Eneos hidrogén-töltőállomás várhatóan már Woven City 2024-2025-ös megnyitása előtt megkezdi a működését. A megújuló energiaforrások segítségével vízből elektrolízis révén zöld hidrogént előállító üzem ellátja majd a város energiaszükségletét (csővezetéken keresztül) a Woven Cityben installálásra kerülő hidrogén üzemanyagcellás generátor számára szükséges hidrogén biztosítása révén, míg a töltőállomás feladta a városban és környékén használt hidrogén üzemanyagcellás elektromos járművek ellátása lesz.

Woven City a Toyota projektje, amelynek célja, hogy boldogságot hozzon létre az „emberek”, a „javak” és az „információ” mobilitását biztosítva. A város három pillérre épül. Az első az emberközpontúság, ami boldogabbá teszi a lakók mindennapos életét, figyelembe véve a különböző emberek eltérő igényeit a technológia fejlődését kihasználva. A második az, hogy a város élő laboratóriumként a mobilitás eddig még soha nem látott tesztpályájaként teszi lehetővé, hogy a kutatók, a mérnökök és a tudósok megvalósítsák és bemutassák innovatív ötleteiket, gyakorlatilag a való világban is létrehozva jövőbeli technológiákat. A harmadik pillér a folyamatos fejlődésé, amely a Toyota állandó előrelépésről szóló kaizen filozófiájában gyökeredzik, középpontjába pedig azokat az új ötleteket helyezi, amelyek lehetővé teszik az emberek, a javak és az információk fokozott mobilitását.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/