/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Több mint 1 millió km-t tekert Maybach 62-esébe

2014. március 12. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy milliárdos 2004-ben vásárolta a Mercedes S-osztály elegánsabb és nagyobb rokonát, majd intézte cége ügyeit. Közben az autó csak nyelte a kilométereket. Sok kaland után most megválik tőle, és továbbra is ilyen kocsit venne, ha a márka még létezne.

Bár az egykoron Rolls-Royce-i magasságokban emlegetett márka megszűnt, eleganciája miatt soha sem túraautóként tartottuk számon. Inkább egy olyan guruló luxuslakosztály képe él bennünk, amivel olykor eljár az ember fontos tárgyalásra, vagy különböző estélyekre.

Ehhez képest egy liechtensteini üzletember nem kevesebb, mint 999 999 kilométert hajtott első tulajdonosként vásárolt Maybach 62-es négykerekűjébe. Azért csak ennyit, mert az autóban szolgálatot teljesítő mérőműszer a hatjegyű szám kiírása után felmondta a szolgálatot.

Pedig a 2004 áprilisában Josef Weikinger által vett 62-es állítólag már 2009 szeptemberére elérte a bűvös számot, ami 15 384 megtett kilométernek felel meg havi szinten – ez több mint 500 km naponta! Mivel Weikinger úr az első európai napelem-készítő cég első embere, így talán hihető a sok utazás.

Persze ne higgyük, hogy ekkora futásteljesítmény mellett nem nyúlt szerelő a Maybach alkotóelemeihez. Sőt, a motort már 600 ezer után cserélni kellett, míg néhány hónapra rá egy új váltó költözött a lemezek alá, de persze többször akadt probléma az elektronikai rendszerekkel is.

Amikor az idős tulajdonos úgy érezte, meg kell válnia addigi kedvencétől, egy pillanatig sem gondolkodott más gyártón egész addig, míg meg nem tudta, hogy a Mercedes megszűntette a veszteséges vállalatot.

Talán emiatt dönthetett Weikinger úr egy új 760 Li BMW vásárlása mellett. A Maybach pedig 2013 augusztusában második gazdájához került – aki remélhetőleg kijavítja majd a képeken jól látható, bal hátsó kerékjárati ív mögött fellelhető horpadást.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/