/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: 232 lóerős Tata Nano

2014. december 14. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A JA Motorsport megpiszkálta a világ egyik legolcsóbb autóját. A csöppség 38 lóerős kéthengeresét lecserélték egy felhúzott 1.3 literes turbós egységre, így már 190 km/óra a minimobil végsebessége.

A JA Motorsport kikezdett a világ legolcsóbb autójával. A Tata Nano eredetileg a fejlődő országok számára készült, hogy olcsó alternatívát kínáljon a kényelmes és gyors közlekedésre, ám a tuner Super Nanója egész más koncepció szerint készült.

Először is az apró négykerekű eredeti 38 lóerős kéthengeres benzinmotorját kiszerelték belőle, hogy egy 1.3 literes négyhengeres aggregát vegye át a meghajtást. Ezt egészen 232 lóerőig (171 kW) tornázták fel, amitől a 600 kilogrammos modell minden lóerejének mindössze 2,6 kilogrammot kell megmozgatnia – ráadásul a hátsókerék-hajtás megtartásával könnyen táncba is vihető a szerkezet.

Így aztán nem csoda, hogy a feltűnően kicsi kerekek ellenére is 190 km/órával képes hasítani a felturbózott Nano az eredeti 105 km/óra helyett. Persze ez még nem minden, ugyanis már messziről könnyen megkülönböztethetővé tették a JA Motorsport emberei az indiai autót.

Egy széles és mélyre húzott optikai csomag vette át a gyári megoldás helyét, amit tökéletesen kiegészítenek a pöttöm alufelnik és a sima felületű versenyabroncsok. Az AP Racingtől érkező fékek és a sötétített első és hátsó lámpák már csak hab a tortán.

A belső térből hiányzik a hátsó üléssor, ellenben került egy teljes bukócsövezés, Recaro sportülések, verseny kormány és néhány szénszálas kiegészítő a biztonságosabb száguldozás érdekében.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/