/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
india, nano, tata, világrekord

A Tata Nano vége

Befejezték a világ legolcsóbb autójának gyártását

időpont:2018. július 12. 20:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Tíz évig volt gyártásban az indiai Tata Motors apró négykerekűje, amely a reményekkel ellentétben nem aratott sikereket világszerte, de még országszerte sem. Az olcsó húsnak ugyanis túl híg volt a leve, ami a potenciális vevőréteg igényeit sem elégítette ki.

a nap képe, india, racemo, tamo, tata

Racemo

A nap képe: A Tata olcsó sportkupéja

időpont:2017. március 10. 07:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Az indiai gyártót a világ legolcsóbb autójának megvalósításával kapcsolatban ismertük meg néhány éve. Most a cég előállt egy ismét könnyen megfizethető, ám ezúttal igazi élményautóval, amely kis motorja ellenére könnyen felveszi a versenyt a nagyobbakkal is.

jaguar, land rover, szlovákia, tata

gigaberuházás

Szlovákiában építi fel üzemét a Jaguar Land Rover

időpont:2015. december 11. 15:50

szerző:MTI

címkék:

A szlovák kormány és a Jaguar Land Rover vezető képviselői ma aláírták Pozsonyban azt a beruházási szerződést, amelynek alapján a brit márka új autógyárat épít Nyitrán. Az új üzem gyártósorairól a tervek szerint 2018-ban gördülhet le az első gépkocsi.

a nap képe, ja motorsport, nano, tata, tuning

Kicsi a bors, de...

A nap képe: 232 lóerős Tata Nano

időpont:2014. december 14. 07:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

A JA Motorsport megpiszkálta a világ egyik legolcsóbb autóját. A csöppség 38 lóerős kéthengeresét lecserélték egy felhúzott 1.3 literes turbós egységre, így már 190 km/óra a minimobil végsebessége.

india, nano, tata

Filléres céleszköz

Dízelt kap a világ legolcsóbb autója

időpont:2014. január 02. 14:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Az Indiai Autó Expón mutatkozik be a Tata Nano dízel változata, mellyel együtt egy új szedán és csapott hátú modellről is lerántja a leplet a cég.

a nap képe, evoque, range rover, tata

MOON ROVER

A nap képe: Tata SUV Range Rover fronttal

időpont:2012. július 23. 14:55

szerző:Autoblog

címkék:

Az indiai Big Daddy Customsnak (is) nagyon megtetszett a Range Rover új sikermodellje, az Evoque, ezért összedobott magának egyet. Alapjárműnek egy Tata Safari SUV-ot választott. A végeredmény nem is olyan szörnyű.

a nap képe, nano, tata

ÉKSZERDOBOZ

A nap képe: az egymilliárdos Tata Nano

időpont:2011. szeptember 22. 16:13

szerző:Autoblog

címkék:

Az indiai Tata gyártja Földünk legolcsóbb autóját, a Nanót, amelyet Indiában már körülbelül 540 ezer forintnak megfelelő összegért meg lehet vásárolni. Egy jeles alkalomból azonban elkészítették a legdrágább verziót is. 4,6 millió dollár hogy hangzik?

nano, tata, törésteszt

JÖHET HOZZÁNK IS

Jó lett a Tata Nano töréstesztje – Európába jöhet

időpont:2009. július 16. 13:16

szerző:Autoblog

címkék:

Az indiai Tata Nano miniautón elvégezték az első törésteszteket. A Tata mérnökei két Nanót hoztak a megmérettetésre; egyiket 56 km/órával eresztették a deformálódó akadálynak, a másikon pedig 50 km/órás oldalütközést hajtottak végre.

hummer, mahindra, tata

HUMMER VEVŐK

Indiát érdekli a Hummer?

időpont:2008. június 10. 11:31

szerző:Autoblog

címkék:

India két legnagyobb autógyártója lehet a potenciális vásárlója a Hummernek, miután a GM bejelentette, hogy vagy megreformálja a márkát és modellpalettáját, vagy az egyszerűbb utat választva eladja részben, vagy egészben. Az indiai Economic Times beszámolt róla, hogy a GM képviselői a Tata Motors Ltd. és a Mahindra & Mahindra képviselőivel ültek asztalhoz az esetleges Hummer felvásárlás kapcsán.

nano, tata

VÁRNI KELL

Négy év múlva jön a világ legkisebb autója

időpont:2008. február 11. 07:31

szerző:Autoblog

címkék:

Négy év múlva Európában is kapható lesz a világ legkisebb autója, az indiai Tata Motors által gyártott Nano átdolgozott változata - mondta a német Focus magazinnak az indiai csoport illetékes igazgatója. Elmondása szerint addigra úgy módosítják az autót, hogy az megfeleljen a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó Euro 5-ös normának, valamint teljesítse az európai biztonsági elvárásokat, azaz értékelhető eredményt érjen el az EuroNCAP töréstesztjén. A kizárólag Indiában forgalmazott Tata Nano mindössze 1700 euróba kerül, és 100 kilométeren átlagosan 5 liter üzemanyagot fogyaszt. Ezt az indiai csoport fejlesztői 3 literre akarják leszorítani. A Focus beszámolója szerint a Tata hosszabb távon évi egymillió Nano gyártását tervezi - Európában is.

chrysler, tata

EGYÜTTMŰKÖDÉS

Villanyautót fejleszt a Tata a Chryslernek

időpont:2008. január 24. 15:31

szerző:Autoblog

címkék:

A Chrysler újabb márkával bővítette globális partnerei listáját, az amerikai gyár együttműködési megállapodást kötött a Tatával. Az indiai gyár a szerződés értelmében a kizárólag a hazai piacon forgalmazott, elektromos Ace miniteherautó Chrysler-emblémás változatát készíti el. A hírről az indiai Business Line című lap számolt be, az új modell állítólag már 2008 végén piacra kerül az Államokban. "Az akkumulátoros jármű megfelelt minden biztonsági és megbízhatóségi előírásnak, a prototípus készen áll a sorozatgyártásra" - idézett egy névtelen forrást a lap. A Tata legutóbb a képen látható Nano miniautó piacra dobásával sokkolta a világot.

tata

NANO

Bemutatták a világ legolcsóbb autóját

időpont:2008. január 10. 13:31

szerző:Autoblog

címkék:

Az indiai Tata Motors csütörtökön bemutatta a világ legolcsóbb autóját az Új-delhi autóipari kiállításon. Ratan Tata elnök bejelentése szerint a gépkocsi a terveknek megfelelően 100 ezer rúpiába, vagyis mintegy 1700 euróba kerül majd, ami átszámítva valamivel több, mint 400 ezer forint. Folytatás és galéria a címre kattintva!