/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jó lett a Tata Nano töréstesztje – Európába jöhet

2009. július 16. 13:16   |   Autoblog
címkék:  

A szuper olcsó indiai Tata Nano miniautón a brit MIRA tesztközpontban elvégezték az első törésteszteket. A Tata mérnökei két Nanót hoztak a megmérettetésre; egyiket 56 km/órával eresztették a deformálódó akadálynak, a másikon pedig 50 km/órás oldalütközést hajtottak végre. A kocsik jó eredménnyel végeztek, de a Tata mérnökei előzetesen megerősítették a B-oszlopot, az első hossz- és kereszttartókat, a tűzfalat, továbbá merevítéseket szereltek az ajtókba és távirányítású sofőrlégzsákkal látták el a kocsit.

Mert a Nano teljesíti ugyan az indiai biztonsági előírásokat, de az európai normáktól messze elmarad. Ahhoz, hogy a Tata 2012-ben bemutathassa a Nanót Európában, többek között növelnie kell a külső méreteit és működő légzsákokkal kell felszerelnie azt. A tervek szerint három év múlva Európában megjelenő modell legalább kettő, de inkább négy légzsákkal fog rendelkezni, 15 centiméterrel hosszabb lesz a jelenlegi modellnél és szélesebb gumiabroncsokon fog gördülni. Mindez megdrágítja majd a pillanatnyilag 100 ezer rúpiáért, azaz 1500 euróért kínált minit, de még így is számíthatunk arra, hogy a Nano lesz a legolcsóbb autó az öreg kontinensen.

Forrás: Automotive Engineer, via autoblog.com

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/