/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
india, nano, tata, világrekord

A Tata Nano vége

Befejezték a világ legolcsóbb autójának gyártását

időpont:2018. július 12. 20:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Tíz évig volt gyártásban az indiai Tata Motors apró négykerekűje, amely a reményekkel ellentétben nem aratott sikereket világszerte, de még országszerte sem. Az olcsó húsnak ugyanis túl híg volt a leve, ami a potenciális vevőréteg igényeit sem elégítette ki.

a nap képe, ja motorsport, nano, tata, tuning

Kicsi a bors, de...

A nap képe: 232 lóerős Tata Nano

időpont:2014. december 14. 07:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

A JA Motorsport megpiszkálta a világ egyik legolcsóbb autóját. A csöppség 38 lóerős kéthengeresét lecserélték egy felhúzott 1.3 literes turbós egységre, így már 190 km/óra a minimobil végsebessége.

india, nano, tata

Filléres céleszköz

Dízelt kap a világ legolcsóbb autója

időpont:2014. január 02. 14:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Az Indiai Autó Expón mutatkozik be a Tata Nano dízel változata, mellyel együtt egy új szedán és csapott hátú modellről is lerántja a leplet a cég.

a nap képe, nano, tata

ÉKSZERDOBOZ

A nap képe: az egymilliárdos Tata Nano

időpont:2011. szeptember 22. 16:13

szerző:DG

címkék:

Az indiai Tata gyártja Földünk legolcsóbb autóját, a Nanót, amelyet Indiában már körülbelül 540 ezer forintnak megfelelő összegért meg lehet vásárolni. Egy jeles alkalomból azonban elkészítették a legdrágább verziót is. 4,6 millió dollár hogy hangzik?

nano, tata

ÉGÉSVESZÉLY

A nap képe: lángokban a vadiúj Tata Nano

időpont:2010. március 23. 13:06

szerző:stitch

címkék:

Ami Amerikában a Toyota, az lehet Indiában a Tata. Súlyos minőségi problémákat rejtegethet a gyár a világ legolcsóbb autójával, a Nanóval kapcsolatban, már négy esetben fordult elő, hogy a vadonatúj autó egyszerűen porig égett.

gm, nano, tata

KULCSPIAC

A GM-nek is lesz Tata Nanója

időpont:2009. december 17. 16:03

szerző:stitch

címkék:

Újabban a legnagyobb biznisz fapados miniautók készítése. A Tata kezdte az egészet a Nanóval, az elképzelés azonban mindenkinek megtetszett: tervezi már a saját, tömegeknek szóló autóját a Renault, a Nissan és ki tudja, ki mindenki még.

nano, tata

OLCSÓ LESZ

Egyliteres motorral jön az európai Tata Nano

időpont:2009. december 10. 14:21

szerző:stitch

címkék:

Friss információk jelentek meg az Európában várhatóan 2011-től kapható Tata Nanóról. Márciusban, a Genfi Autószalonon tanulmányként már kiállították a világ legolcsóbb autójának itteni változatát, az egyik brit lap azonban megtudott néhány új részletet.

nano, tata

DRÁGA CSOMAGOLÁS

A nap képe: tuningolt Tata Nano

időpont:2009. december 03. 16:30

szerző:stitch

címkék:

Rettenet. Borzalom. Ez a két szó jellemzi leginkább az indiai DC Design munkáját, a cég a Tata Nanóhoz készített tuningcsomagot. Kétszer is meg kellett volna gondolni, mielőtt nekiálltak a munkának, de most már mindegy. Legalább az árát nem tudjuk.

nano, tata, törésteszt

JÖHET HOZZÁNK IS

Jó lett a Tata Nano töréstesztje – Európába jöhet

időpont:2009. július 16. 13:16

szerző:DG

címkék:

Az indiai Tata Nano miniautón elvégezték az első törésteszteket. A Tata mérnökei két Nanót hoztak a megmérettetésre; egyiket 56 km/órával eresztették a deformálódó akadálynak, a másikon pedig 50 km/órás oldalütközést hajtottak végre.

india, nano, tata

NANO

Boltokban a szuperolcsó autó

időpont:2009. március 22. 18:36

szerző:stitch

címkék:

Hétfőn hivatalosan is megkezdődik Indiában a világ legolcsóbb autójának, a Nanónak az értékesítése. A Tata autóipari csoport által gyártott kisautó módosított változata várhatóan 2011-től lesz kapható Európában.

genf, nano, tata

NANO

Európában a világ legolcsóbb autója

időpont:2009. március 05. 09:45

szerző:stitch

címkék:

A világ legolcsóbb autója megérkezett Európába - jelentette be Genfben büszkén a Tata. A Nano valóban fillérekért kapható hazájában, Indiában, csakhogy az öreg kontinensen hiába is próbálkozott volna a gyártó a fapados modellel. Svájcba már az európai verzió érkezett, a Nano Europa, mely az itteni biztonsági előírások és kibocsátási normák, nem mellesleg pedig esztétikai igények szerint készült. A Tata ugyan nem beszélt róla, de ez természetesen azt jelenti, hogy az öreg kontinensen szó sem lehet a 2000 dolláros árról. Folytatás az ugrás után!

ford, jaguar, land rover, nano

HITELT VESZ FEL

2,65 milliárdot fizet a Tata a Ford két márkájáért

időpont:2008. március 25. 14:31

szerző:Autoblog

címkék:

Az indiai Tata Motors járműgyártó 2,65 milliárd dollárért megveszi a Ford Motortól a Jaguar és Land Rover márkákat. Az erről szóló megállapodást még kedden aláírják Londonban - értesült az indiai NDTV Profit televíziós csatorna. A múlt héten jelentették be, hogy a Tata áthidaló kölcsönt vesz fel a Citigrouptól és a JPMorgantól, hogy részben ennek révén finanszírozza a Jaguar és Land Rover márkák megvásárlását. A két bank egy évre 3 milliárd dollár kölcsönt nyújt. A Tata cég az idén összesen 4 milliárd dollár hitelt vesz fel a hazai és a tengerentúli piacokon, miután még költenie kell arra is, hogy az idei év második felében beindítsa a világ legolcsóbb autójának, a Nanónak a gyártását.