/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
india, nano, tata, világrekord

A Tata Nano vége

Befejezték a világ legolcsóbb autójának gyártását

időpont:2018. július 12. 20:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Tíz évig volt gyártásban az indiai Tata Motors apró négykerekűje, amely a reményekkel ellentétben nem aratott sikereket világszerte, de még országszerte sem. Az olcsó húsnak ugyanis túl híg volt a leve, ami a potenciális vevőréteg igényeit sem elégítette ki.

a nap képe, ja motorsport, nano, tata, tuning

Kicsi a bors, de...

A nap képe: 232 lóerős Tata Nano

időpont:2014. december 14. 07:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

A JA Motorsport megpiszkálta a világ egyik legolcsóbb autóját. A csöppség 38 lóerős kéthengeresét lecserélték egy felhúzott 1.3 literes turbós egységre, így már 190 km/óra a minimobil végsebessége.

india, nano, tata

Filléres céleszköz

Dízelt kap a világ legolcsóbb autója

időpont:2014. január 02. 14:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Az Indiai Autó Expón mutatkozik be a Tata Nano dízel változata, mellyel együtt egy új szedán és csapott hátú modellről is lerántja a leplet a cég.

a nap képe, nano, tata

ÉKSZERDOBOZ

A nap képe: az egymilliárdos Tata Nano

időpont:2011. szeptember 22. 16:13

szerző:Autoblog

címkék:

Az indiai Tata gyártja Földünk legolcsóbb autóját, a Nanót, amelyet Indiában már körülbelül 540 ezer forintnak megfelelő összegért meg lehet vásárolni. Egy jeles alkalomból azonban elkészítették a legdrágább verziót is. 4,6 millió dollár hogy hangzik?

nano, tata, törésteszt

JÖHET HOZZÁNK IS

Jó lett a Tata Nano töréstesztje – Európába jöhet

időpont:2009. július 16. 13:16

szerző:Autoblog

címkék:

Az indiai Tata Nano miniautón elvégezték az első törésteszteket. A Tata mérnökei két Nanót hoztak a megmérettetésre; egyiket 56 km/órával eresztették a deformálódó akadálynak, a másikon pedig 50 km/órás oldalütközést hajtottak végre.

ford, jaguar, land rover, nano

HITELT VESZ FEL

2,65 milliárdot fizet a Tata a Ford két márkájáért

időpont:2008. március 25. 14:31

szerző:Autoblog

címkék:

Az indiai Tata Motors járműgyártó 2,65 milliárd dollárért megveszi a Ford Motortól a Jaguar és Land Rover márkákat. Az erről szóló megállapodást még kedden aláírják Londonban - értesült az indiai NDTV Profit televíziós csatorna. A múlt héten jelentették be, hogy a Tata áthidaló kölcsönt vesz fel a Citigrouptól és a JPMorgantól, hogy részben ennek révén finanszírozza a Jaguar és Land Rover márkák megvásárlását. A két bank egy évre 3 milliárd dollár kölcsönt nyújt. A Tata cég az idén összesen 4 milliárd dollár hitelt vesz fel a hazai és a tengerentúli piacokon, miután még költenie kell arra is, hogy az idei év második felében beindítsa a világ legolcsóbb autójának, a Nanónak a gyártását.

nano, tata

VÁRNI KELL

Négy év múlva jön a világ legkisebb autója

időpont:2008. február 11. 07:31

szerző:Autoblog

címkék:

Négy év múlva Európában is kapható lesz a világ legkisebb autója, az indiai Tata Motors által gyártott Nano átdolgozott változata - mondta a német Focus magazinnak az indiai csoport illetékes igazgatója. Elmondása szerint addigra úgy módosítják az autót, hogy az megfeleljen a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó Euro 5-ös normának, valamint teljesítse az európai biztonsági elvárásokat, azaz értékelhető eredményt érjen el az EuroNCAP töréstesztjén. A kizárólag Indiában forgalmazott Tata Nano mindössze 1700 euróba kerül, és 100 kilométeren átlagosan 5 liter üzemanyagot fogyaszt. Ezt az indiai csoport fejlesztői 3 literre akarják leszorítani. A Focus beszámolója szerint a Tata hosszabb távon évi egymillió Nano gyártását tervezi - Európában is.