/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a világ leggyorsabb hidrogénhajtású autója

2021. március 29. 17:35   |   Autoblog
címkék:  

A Hyundai partnerségre lépett a Forze Hydrogen Racing alakulattal, hogy megalkossák a világ leggyorsabb hidrogén üzemanyagcellás versenyautóját. A Forze IX prototípusát már tesztelik, s ha jövőre teljesen elkészül, 300 km/órával is száguldhat majd.

A Forze Motorsport csapatát a Technische Universiteit Delft (Delft University of Technology) egyetem 60 tanulója alkotja, akik hidrogénhajtású elektromos versenyautókat terveznek, építenek és versenyeztetnek. Céljuk az üzemanyagcellás technológia népszerűsítése és terjesztése. A Hyundai a hidrogén üzemanyagcellás járművek fejlesztése terén szerzett több évtizedes tapasztalatával járul hozzá a projekthez. A Forze tagjai állandó kapcsolatban lesznek a Hyundai rüsselsheimi műszaki központjában dolgozó mérnökökkel, akik szakmai tapasztalatukkal segítik a fiatal innovátorokat.

A Forze IX hidrogén üzemanyagcellás versenyautó 2022-ben készül majd el teljesen. Az építők arra számítanak, hogy a kocsi kevesebb mint 3 másodperc alatt gyorsul majd fel 100 km/órára és elérheti a 300 km/órás sebességet is. A két üzemanyagcellás egységgel ellátott, 1,5 tonnás és összkerékhajtású Forze IX teljesítménye 240 kW/326 LE, akkumulátora pedig 600 kW teljesítmény kifejtésére képes.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/