/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az új, megszépült Toyota Mirai

2019. október 11. 17:35   |   Autoblog
címkék:  

A Toyota megmutatta a hidrogénhajtású Toyota Mirai szedán második generációjának előfutárát, amely nagyságrendekkel jobban néz ki, már-már birtoklási vágyat ébreszt az emberben. Az új Mirai azonban nemcsak szebb lett, hanem a technikája is korszerűsödött, a Toyota állítása szerint 30 százalékkal nőtt a hatótávja. A sorozatgyártású változat a tervek szerint jövőre jelenik meg a japán, észak-amerikai és európai piacon.

A hidrogén üzemanyagcellás, nulla károsanyag-kibocsátású Toyota Mirai 2014-ben érkezett meg a piacra és mára a legnagyobb darabszámban értékesített hidrogénhajtású modell vált belőle; körülbelül 10 ezer talált gazdára belőle. Tartályai néhány perc alatt feltölthetők, hatótávolsága pedig 500 kilométer körül van. Az üzemanyagcella rendszer fejlesztésével és nagyobb hidrogéntartályok beépítésével azonban a Toyota sokat javított a modell hatékonyságán; az új modell már 30 százalékkal nagyobb távolságot lesz képes megtenni.

Az új, 4975 mm hosszú Mirai szerencsére alaposan eltávolodott az eredeti modell kinézetétől, ami enyhén szólva nehezen emészthető volt. Ez a kocsi elegáns, arányos, nyúlánk és feszes vonalvezetésű, s 20 colos kerekeivel határozott kiállású is. Kifejezetten látványos, igényes benyomást kelt. Az utastér is új nívót képvisel; egy modern, ugyanakkor kényelmes környezet, ahol utasként és sofőrként is jó létezni. A műszerfal digitális, a középső érintőképernyő pedig 31 centiméter átmérőjű. Az új padlólemez és az intelligens építés következtében az új Mirai immár nem négy, hanem öt személynek kínál ülőhelyet.

A Mirai második generációja a Toyota új hátsókerék-hajtású padlólemezére épül majd, amely többek között nagyobb karosszériamerevséget biztosít, így javulhatott a kocsi vezethetősége és reakciókészsége. Az üzemanyagcella rendszer továbbfejlesztése révén pedig nemcsak a hatótávolság nőtt, hanem a gyorsítás is finomabb, lineárisabb lett.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/