/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: egy kék Ferrari F40

2016. június 20. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

A Ferrari fennállásának 40. évfordulójára készített F40 az egyik legvágyottabb szuperautó, ami elhagyta Maranellót és sokak szemében a valaha épített legjobb Ferrari. 1311 darabot szereltek össze belőle és hivatalosan mindegyik piros fényezést kapott. Az évek alatt azonban előkerült belőle egy sárga és egy fekete példány, ez a különleges egyed pedig kék. Szokatlanul, ugyanakkor lenyűgözően fest.

1987 és 1992 között 1311 darab F40 készült a maranellói üzemben, bár a Ferrari eredetileg ettől jóval kevesebbet szeretett volna kerékre állítani. Hivatalosan mindegyik autó piros karosszériával került a tulajdonosához, de láttak már sárga és fekete F40-est is. Ez az eladósorba került példány egy kései, 1992-es kiadás, amelyet pedig kékre fújtak, mégpedig szülőhelyén, a Ferrari gyárban. A gép így Ferrari Classiche minősítésű, ami sokat emel az értékén. Az eladó 875 ezer fontot, tehát 1,23 millió dollárt kér az exkluzív, 16 500 kilométert futott szuperautóért, de nem valószínű, hogy a nyakán marad.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/