/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: környezetbarát fényárban ragyog az Eiffel-torony

2021. május 27. 12:45   |   Autoblog
címkék:  

Akik tegnap este az Eiffel-torony környékén jártak, láthatták, hogy Párizs híres jelképe zöld fénybe burkolózott. A különleges megvilágítás az Energy Observer által szervezett „Le Paris de l’hydrogène” rendezvénysorozat egyik szimbolikus eleme. A szervezők azért választották éppen a zöld színt, mert ez érzékletesen szimbolizálja, hogy a világításhoz szükséges áramot az EODev (Energy Observer Developments) által kifejlesztett, a Toyota üzemanyagcellás technológiájával működő GEH2 generátor termeli, amit igazoltan megújuló forrásból származó hidrogén hajtott.

A GEH2 generátor látja el árammal az Energy Observer falut is, amit az Eiffel-torony lábánál építettek fel a rendezvény idejére. Itt mutatja be számos, hidrogén-energiára és mobilitási megoldásokra szakosodott vállalat azokat a járműveket és alkalmazási lehetőségeket, amelyek fenntarthatóvá tehetik majd a jövő városait. A nagyközönség megtekintheti a Toyota üzemanyagcellás technológiájának számos felhasználási lehetőségét, többek közt az új Mirai modellt, a CaetanoBus városi autóbuszát, valamint az EODev által kifejlesztett REXH2 hajómotort és GEH2 generátort. Ezek a termékek már ma is megvásárolhatók, így valódi, elérhető megoldást kínálnak, amit egyre nagyobb érdeklődéssel követnek a kormányok, az ipari szereplők, a sajtó, a vásárlók és a közvélemény.

Az Olimpiai és Paralimpiai Játékok hivatalos mobilitási partnereként a Toyota számára kiemelt fontossággal bír Párizs. A játékok ideje alatt a Toyota nulla károsanyag-kibocsátású járművei és fejlett mobilitási termékei felhívják majd a figyelmet a vállalat zéró emissziójú megoldásaira és a “Mobilitást mindenkinek!” jelszó fontosságára.

Le Paris de l’hydrogène

A „Le Paris de l’hydrogène” rendezvényt az Energy Observer szervezte Párizs városának támogatásával. Az Energy Observer eredetileg a világ első önjáró hidrogénhajtású, nulla károsanyag-kibocsátású hajójának a neve, ami egyben egy energia-átalakítási laboratórium is. A párizsi Mars-mezőn 2021. május 20-30. között látogatható rendezvényen az Energy Observer megnyitotta vadonatúj kiállítási faluját, amelynek vezérlő elve az ökológiai átmenet, a megújuló energia és a hidrogén.

A kiállítási területen számos energiaipari szereplő és hidrogén-mobilitásra szakosodott cég mutatja be járműveit és rendszereit, hogy pozitív, optimista és innovatív perspektívát kínáljon a holnap városai számára. A rendezvénysorozat idején az Eiffel-tornyot most először világították meg igazoltan megújuló forrásból származó hidrogénnel, amit az EODev által kifejlesztett, nulla károsanyag-kibocsátású generátorhoz használtak üzemanyagként.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/