/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Végre megint szép lesz a Subaru Legacy?

2015. január 10. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A japán gyártó bemutatta a Tokiói Autókiállításon a Legacy B4 Blitzen koncepciót, mely azonnal felhívta magára a figyelmet különleges fényezésével és felszereléseivel. Az összhatás nyerő, de láttunk már sok szép Subaru prototípust, amikből aztán semmi sem valósult meg.

A Subaru gyakran csinál unalmas, vagy egyszerűen ronda autókat, amikhez aztán – talán a márkára jellemző boxermotorok és különleges vezethetőségük és biztonságuk miatt – hajlandóak vagyunk szemet hunyni idővel. Ilyen a jelenlegi Legacy is, amit az előző generáció nyerő formaterve után nem akart bevenni a májunk. Ugyan mára sem vált az utca általános képévé, mégsem igazán kapjunk fel fejünket egy ilyen modell láttán – ami esetünkben inkább pozitív, mint negatív jelentéssel bír.

Erre itt a Tokiói Autószalon, ahol a japán gyártóknak kötelező előrukkolni minél több új ötlettel és különleges koncepcióval a hazai közönség előtt. Így tett a Subaru is a Legacy B4 Blitzen segítségével, amely azonnal a szalon egyik kedvencévé vált a közönség körében. Persze láttunk már a múltban ígéretesnek tűnő bemutató darabokat, amelyek aztán pár autószalon bejárását követően egy raktárban köthettek ki, és azóta is ott porosodnak, így nem vehetjük készpénznek, hogy így fog kinézni a következő generációs Legacy, de reméljük, minél több ívet és elemet örököl majd a képeken látható koncepciótól.

A „prémium piros” színt biztos felvennénk a gyártó helyében az extralistára, ahogy a szénszálas, kétrészes hátsó szárnyat, vagy az első lökhárítóba rakott hatalmas légbeömlőket és a fényes fekete hűtőrácsot is, ahogy a 19 collos alufelniket sem hagynánk ki. Végre a belső tér egyszínűsége is a múlté, a prototípusban vajszínű bőr részeket kapott a kormány, az automataváltó gombja, de az ajtókat sem hagyták ki a designerek a jóból, míg a pedálok alumínium taposókat kaptak. Így már biztos megnézné az utca embere a mellette elsuhanó csillagkép-emblémás négykerekűt – és ezúttal jó értelemben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/