/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Az első kabrió lakóbusz

2019. január 26. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Skydancer nevű cég egy Fiat Ducatóra alapozva elkészítette a Föld első, elektromosan nyitható tetővel szerelt lakóbuszát. A különleges jármű akár menet közben is használható nyitott állapotban, miközben minden megvan benne, ami egy nagy utazáshoz kell.

Talán nem a legszebb lakóautó, amit valaha láttunk, ám kétségkívül egyedi megoldást kapott a Skydancer egyszerűen csak Apéro névre keresztelt kabrió busza.

A monstrum négy utas teljes ellátására elegendő hellyel és extrákkal került megtervezésre, s két részből áll. Az egyik az alacsonyabban fekvő hátsó szekció, ahol egy 200×140 centiméteres franciaágy, az oldalsó bejárat, a fürdőszoba, több szekrény és a konyha kapott helyet. Eddig semmi extra, azonban az elülső, azaz felső részen rejlik a mutatvány lényege, ennek a szekciónak a tetőeleme ugyanis elektromosan hátra tolható, így egy hatalmas nyitott légtér keletkezik.

Mivel ez a teljes pilótafülkét jelenti, menet közben akár négy utas, míg este a csillagos égboltot akár két ember is élvezheti, ugyanis a székeket és az asztalt pár egyszerű mozdulattal egy 200×125 centiméteres ággyá alakíthatjuk. A hatalmas, nyitható oldalablakok és az extraszéles szélvédőnek köszönhetően a térérzet tovább javul.

Az utasok igényeit olyan tételek segítik kielégíteni, mint a 145 literes hűtőszekrény, a két gázégős konyha, a 90 literes víztartály és a 90 literes szennyvízgyűjtő, a zuhanykabin, a mosdó és a toalett. Némi plusz pénzért automata klímaberendezés is igényelhető (ára 699 euró, azaz 222 ezer forint).

A Fiat Ducato alvázra épülő Skydancer meghajtásáról egy 2.3 literes Multijet turbódízel aggregát gondoskodik 150 lóerővel (110 kW), ám 1890 euróért (600 ezer forint) erősebb kivitelben is elérhető a lakóbusz, míg az automataváltó lehetősége további 1950 euróval (620 ezer forint) drágítja a guruló lakást.

S hogy mennyi is a Skydancer Apéro? Nos, a már temérdek extrát magában foglaló alapárat 128 520 euróban (40,84 millió forint) adta meg a gyártó. Ez már az áfa értékével növelt összeg. A busz egyelőre csak az európai piacon lesz elérhető, ám a cég nyitott az amerikai forgalmazásra is, amennyiben sikerül befektetőket találni egy tengerentúli gyártósor létrehozására.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/