/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Magyarországon bukott le a Volvo XC40

2017. szeptember 16. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Volvo Magyarország honlapjára véletlenül egy olyan bemutató videó került fel a gyártó új szabadidőautójáról, melyen teljesen leplezetlenül, eredeti formájában mutatkozik nekünk, pedig ezt csak szeptember 21-én kellett volna megtennie. Mutatjuk mi is.

Csak néhány percig lehetett látni a Volvo Auto Hungária honlapján azt az új XC40-ről készített promo videót, melyen véletlenül teljes valójában megmutatkozik nekünk a kis divatterepjáró, de az internet világában minden hír azonnal eljut a Föld legtávolabbi szegmenseibe is, így többé már nem titok az Audi Q2 és a BMW X2 ellen induló rivális kinézete.

Bár csak szeptember 21-én fog hivatalosan bemutatkozni, a magyar honlapra véletlenül nem a megvágott reklámfilmet töltötték fel, így ízelítő helyett a teljes autót megkaptuk. Az XC40 persze nem hozott nagyobb dizájnbéli újítást, így szépen beáll a sor elejére az XC90 és az XC60 után a harmadik szabadidőautóként a gyártó palettáján.

A belső is a svéd márkától megszokott elrendezést és felépítést követi, bár a középső kijelző talán nagyobb lett, mint amit elsőre várnánk. Érdekesség, hogy az első ajtókban jóval nagyobb zsebek kaptak helyet, köszönhetően a mérnöki húzásnak, mellyel a hangszórókat átköltöztették más helyre. A felszereltségi repertoárba bekerül a vezeték nélküli töltés, illetve ahogy a többi példányhoz, ehhez is elérhető az autóhoz történő kiszállítás lehetősége.

Az új CX40 a kínai anyacég Geely Kompakt Moduláris Felépítményét kapta meg elsőként, így a helykihasználtság sokkal jobb lett. A motorok terén újdonság lesz az 1.5 literes háromhengeres turbós benzinmotor, de négyhengeres Drive-E egységek is a listán szerepelnek. Lesz tölthető hibrid példány – Twin Engine – is (a kisebbik benzines aggregáttal) hétfokozatú automataváltóval.

Hamarosan minden részletre fény derül, míg az első példányok jövőre kerülhetnek tulajdonosaikhoz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/