/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Mansory Billionaire, a tuningolt fényűzés

2019. március 10. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A német tuningműhely a 2019-es Genfi Autószalonon sem hazudtolta meg magát, és bemutatta a Rolls-Royce Cullinan luxusterepjárón alapuló fényűzését. A modellből csak 13 készül, egyenként pedig legkevesebb 248 millió forintért szerezhető meg.

A német Mansory a legkülönfélébb autókhoz készített már nemesítő csomagot, mint például a Rolls-Royce Wraith, a Bugatti Veyron vagy a Range Rover Velar, most azonban egy új brit luxusterepjárót vett kezelésbe a cég a Cullinan személyében.

A Rolls-Royce első SUV modellje rögtön hatalmas sikert aratott, a gyártó szinte nem győzi teljesíteni a megrendeléseket, amit a tuningcégek is észrevettek. Így a Mansory sem tanakodott sokat, hogy elkészítse saját nemesítését a méretes terepjáróhoz.

Nem kell csalódnunk, az elkészült munka ugyanis brutális lett. Szerencsénkre a Genfi Autószalonon közelről is szemügyre vehettük a portékát, így megéreztük az igazi fényűzés szagát és látványát. A Mansory „Billionaire” az azonos nevű német divatmárkával kooperációban készült és a tunertől már megszokott vagány elemeket vegyíti a kifinomultsággal – előbbi kívül, utóbbi inkább belül érvényesül.

Az első lökhárító alján egy nagyobb toldat kapott helyet, de figyelemreméltók a nagyobb légbeömlők és az átszabott motorháztető is, a hűtőrács és a lámpák azonban maradtak gyári állapotban. A sárvédőívek szélesebbek lettek és légbeömlőket is kaptak, míg a küszöbök sem úszták meg átalakítás nélkül. A hátsót a tetőre és csomagtartóra szerelt fix, szénszálas szárnykettős, az átformált hátsó lökhárító és a négy kipufogóvég teszi különccé.

Ráadásul ez még nem minden, a Mansory ugyanis némi plusz erőt is kicsikart a hatalmas SUV V12-es benzinfalójából: az új hátsó dobnak és a motorvezérlő frissítésének köszönhetően 40 lóerővel és 100 Nm-rel nőtt a teljesítmény, így immáron 610 paripa és 950 Newtonméter áll rendelkezésre, ezzel pedig az ötmásodperces százas sprint sem elképzelhetetlen, az pedig már-már fizikai csoda, hogy akár 280 km/órával is képes hasítani a brit luxustank.

A szalonon kiállított modell mindkét oldalán más felnigarnitúra volt egy közös ponttal, a 24 collos átmérővel. A görgőkön 295/30-as abroncsok feszülnek, de a választék nem merül ki ennyiben, további felnikkel is szerelhető a Cullinan. A kerekek mellett a fényezést is az ügyfélre bízza a tuner, míg a belső tér színösszeállítása szintén a megrendelő kiváltsága. A Billionaire logók azért minden jól látható helyre felkerülnek, ahogy a spéci bőröndök is az ellátmány részét képezik.

A Mansory Billionaire-ből mindössze 13 példány elkészítését tervezi a Mansory, legkevesebb 785 ezer eurós, azaz 248 millió forintos árcédulával.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/