/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
avtovaz, dacia logan, lada, largus, oroszország, renault

EV „Ladacia”

A Dacia Logan lesz a Lada első villanyautója

időpont:2022. augusztus 08. 17:01

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Saját gyártmányaként mutatta be valójában a Dacia Logan átemblémázott, elektromos meghajtású változatát az AvtoVAZ, vagyis a Lada. Az egyelőre még csak koncepcióként megjelent e-Largus áruszállító és családi autóként is kapható lesz.

avtovaz, lada, renault-nissan

OROSZ TERJESZKEDÉS

A Renault-Nissan szövetségé a Lada-tulajdonos Avtovaz

időpont:2012. május 07. 21:47

szerző:Autoblog

címkék:

A Renault-Nissan szövetség többségi tulajdont szerzett Oroszország legnagyobb autógyártójában, a Lada-tulajdonos Avtovazban. 2014-től a Ladák mellett Renault és Nissan modellek is készülhetnek Togliattiban.

avtovaz, kamaz, oroszország

FÚZIÓ

Nagy változások előtt az orosz autóipar

időpont:2009. augusztus 24. 12:45

szerző:Autoblog

címkék:

Az orosz kormány össze akarja vonni a komoly pénzügyi nehézségekkel küszködő két legjelentősebb autógyárat, az Avtovazt és a haszonjárműveket gyártó Kamazt.

avtovaz, crossover, lada, mégane, renault

C-CROSS CONCEPT

Itt az első modern négykerék-hajtású Lada!

időpont:2008. augusztus 29. 11:45

szerző:Autoblog

címkék:

A Moszkvai Autószalon látogatóit az AvtoVAZ standon érte talán a legnagyobb meglepetés, amikor megpillantották a Lada első crossover modelljét, a C-Cross koncepciót. A tanulmányautó hajszálnyival nagyobb a Ford Focusnál és állandó összkerék-hajtási rendszere van. A tetszetős, modern külsejű C-Cross a gyártó szerint egy városi autó és egy terepjáró legelőnyösebb tulajdonságait ötvözi. A hírek szerint hamarosan elkészülhet a szériaérett változat. Ha pedig a kompakt crossover gyártásba kerül, abban a Renault-nak is nagy szerepe lesz, tekintve, hogy a francia gyártó már az AvtoVAZ 25%-ának birtokosa. Folytatás a címre kattintva!

avtovaz, renault

BEVÁSÁRLÁS

Lada Logan a láthatáron!

időpont:2008. március 03. 18:31

szerző:Autoblog

címkék:

A Renault francia autóipari konszern megvette az orosz AvtoVAZ autógyár részvényeinek 25 százalékát plusz 1 részvényt a tulajdonosoktól, a Trojka Dialog befektető társaságtól és a Roszoboronexport állami cégtől. Erről pénteken írták alá a szerződést Moszkvában, s a Renault még aznap ki is fizetett egymilliárd dollárt, melyet még a gyár 2008-2009-es gazdasági évben elért eredményétől függően további, de 160 millió dollárt meg nem haladó összeg követhet. Folytatás a címre kattintva!

avtovaz, oroszország, renault

KELETRE MENNEK

Jönnek a Renault-Ladák!

időpont:2008. február 21. 13:31

szerző:Autoblog

címkék:

Február 29-én véglegesítik azt a megállapodást, amelynek értelmében a francia Renault autóipari vállalat 25 százalékos tulajdonrészt szerez a Lada autókat gyártó orosz AvtoVAZ cégben. A Les Echos párizsi gazdasági napilap szerint a francia autóipari cég, amely az orosz vállat "kizárólagos partnere" lesz, öt kulcsvezetőt delegál majd az AvtoVAZ-ba. Az AvztoVAZ-t jelenleg együttműködési megállapodás köti a Gereral Motorshoz. A Renault, mely a Nissan partnervállalata, gyakorlatilag döntő befolyást szerez az AvtzoVAZ-ban. A franciák a Lada gyártósorait a konszern jellegének megfelelően alakítják át, korszerűsítik a motorokat és a Togliattiban lévő gyárat évi 1 millió autó kapacitásra fejlesztik fel a legmodernebb technológiával. A jövőben Togliattiban Renault-modellek kerülnek majd le a gyártósorról.

avtovaz, lada, renault

ÚJ PARTNER

Jönnek a Renault-Ladák

időpont:2007. december 10. 10:31

szerző:Autoblog

címkék:

Az AvtoVAZ orosz járműgyártó igazgatótanácsa pénteken arról döntött, hogy kisebbségi részesedést ad el a Renault-nak és ezzel stratégiai partnere lett a francia vállalat. Az AvtoVAZ-t az orosz fegyverexportáló ügynökség, a Rosoboronexport ellenőrzi. Az AvtoVAZ jelezte, hogy a Rosoboronexport 25 százalék plusz egy részvényt tart meg, amivel "hatékonyan tudja menedzselni a céget." A Renault mellett a General Motors és a Fiat is részesedést akart szerezni az orosz cégben. Az AvtoVAZ a termelést tekintve a legnagyobb járműgyártó Oroszországban és Kelet-Európában. Az orosz gépkocsik 70 százalékát az AvtoVAZ gyártja; a cég részesedése a teljes orosz járműeladásban 40-42 százalék.