/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Montoya balesetet szenvedett, Johnson világbajnok

2006. november 20. 06:30   |   Autoblog
címkék:  

A heves vérmérsékletéről híres kolumbiai a vége előtt tizenhat körrel pördült meg és csapódott a falba. A szezont Johnson nyerte.

Juan Pablo Montoya nem ment rosszul egészen a kippördülésig… A Homestead-Miami Speedwayen megrendezett futamon a 13. helyen autózott, amikor Newman kicsit meglökte az újoncot, aki az irányíthatatlanná vált monstrummal a falba vágódott. A verseny ezután nyolc percig szünetelt mert az autóból megmaradt alkatrészek beterítették a pálya teljes szélességét. Szerencsére Monotya-nak a haja szála sem görbült meg.

“Azt hiszem a 12-es autó (Newman) meglökött hátulról, de ebben nem vagyok száz százalékig biztos. Úgy érzem, hogy az ígéreteimnek megfelelően haladok. Megmondtam a csapatnak, hogy hosszú út áll előttünk, és emellett úgy érzem, hogy versenyről-versenyre jobb vagyok.” Montoya a kisebb affér után a 34. helyen fejezte be a futamot.

A leintéskor megszületett az évad világbajnokának a neve is. Johnson kilencedikként ért célba és ez elég volt ahhoz, hogy Matt Kenseth előtt 51 ponttal végezzen és elhódítsa az Amerikában oly fontos trófeát. “Hihetetlen! Ezek a srácok fantasztikusak!” – summázta röviden a bajnok

Johnson-nak a tizenkettedik helyen, vagy előrébb kellett végeznie a sikerhez, de a viadal 1/3-nál úgy tűnt, hogy ez a pozíció is elérhetetlen lesz a számára. Előbb összetörték az autóját, majd a bokszban nem találták meg a sérült rész pótlására a megoldást, és végül klasszisokra jellemző reflex-vel kellett kikerülnie a megpördülő Robby Gordon autóját.

A versenyt Greg Biffle nyerte Martin Truex Jr. és Denny Hamlin előtt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/