/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Fiat Ducato a legnépszerűbb haszongépjármű Európában

2021. február 17. 19:45   |   Autoblog
címkék:  

Negyvenedik születésnapját ünnepli 2021-ben a Ducato. A Fiat Professional emblematikus modellcsaládjának első képviselője 1981-ben mutatkozott be, és egymást követő generációit Európa szerte a legelismertebb haszongépjárművek sorában emlegették az elmúlt évtizedekben. Elnyerte a vásárlók hűségét, amely 2020-ban az európai piac legnépszerűbb haszongépjárművévé emelte.

A kontinens országaiban mintegy 150 ezer Ducato talált gazdára, a lejtmenetben lévő piaci szegmensben 7,6 százalékkal több, mint az előző évben. Piaci részesedése elérte 20,5 százalékot, ami három százalékponttal haladja meg az egy esztendővel korábbi eredményt.

A Ducato negyven évvel ezelőtt forradalmat robbantott ki kategóriájában praktikus elsőkerék-hajtásával, tágas rakterével, sokoldalúságával. Története 1981-ben kezdődött a SEVEL (Società Europea Veicoli Leggeri – Európai Haszongépjármű Vállalat) üzemének gyártósorán Val di Sangróban. Ott, ahol különféle változatai a mai napig születnek. A Ducato négy évtized alatt hatalmas fejlődésen ment keresztül, kategóriája meghatározó modelljévé vált.

A Ducato szegmensének vezetője, 2014 és 2020 között mindvégig kategóriája legnagyobb példányszámban értékesített haszongépjárműve volt. Koronáját megérdemelten viseli, tizenhárom európai piacon foglalja el az első helyet az eladási listákon. Sikerében szerephez jut, hogy a Ducato az egyetlen kimondottan lakóautó felépítmények számára előkészített alapként is elérhető modell. Európában az elmúlt évtizedben 500 000 család választott a Fiat Professional modelljére épülő lakóautót utazásaihoz.

A Ducato immár elektromos változatban is elérhető. A Ducato BEV valamennyi karosszériaváltozata ugyanakkora rakteret kínál, mint az azonos kategóriájú hagyományos hajtású modellek. A 10 és 17 köbméter közti befogadóképesség mellett megmaradt a piac legnagyobb, akár 1950 kilogrammos terhelhetősége is. A kínálatban különböző akkumulátorok szerepelnek, amelyek kiviteltől függően 200, illetve 330 kilométeres hatótávot kínálnak hagyományos városi használat során, megfelelve a „last mile” kiszállítások kihívásainak.

Hatékony, minden elvárásnak megfelelni tudó „globális furgonként” a Ducato jelenleg több mint 80 ország piacán van jelen, beleértve Észak-Amerikát is, ahol RAM ProMaster néven kerül a kereskedésekbe.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/