/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A legextrémebb Aston Martin

2015. február 26. 19:25   |   Autoblog
címkék:  

Összesen 24 darab készül az Aston Martin eleddig legerősebb autójából, amely kizárólag versenypályán lesz használható. A Vulcan nem hasonlít egyetlen másik Aston Martinra sem, formanyelve már az új generációs brit sportautókét vetíti előre, technikája pedig a márka több évtizedes motorsportos tapasztalatából építkezik. A Genfi Autószalonon csodálható meg először élőben.

Az Aston Martin Vulcant egy 7 literes V12-es szívómotor hajtja, amely több mint 800 lóerős. Bár a kocsi súlyát nem ismerjük, az Aston Martin szerint a Vulcan teljesítmény/tömeg aránya a FIA hosszú távú versenysorozatában részt vevő GTE versenyautókét is felülmúlja. A Vulcan teljes mértékben szénszálas műanyagból épült és hajtáslánca transaxle elrendezésű, tehát a motorját az első tengely mögött helyezték el, a nyomatékot magnézium kardánalagútban karbon hajtótengely továbbítja a hátsó kerekek felé, a hatfokozatú szekvenciális váltóművet pedig a hátsó tengely elé építették be. A 19 colos felnik mögött Brembo verseny karbon kerámia fékeket találunk.

A Vulcan nyomórudas felfüggesztést kapott, emellett aktív lengéscsillapítókkal és stabilizátorokkal szerelték fel, amelyek kiegyenlítik a karosszéria mozgásait. ABS és kipörgésgátló is van, amelyeket a sofőr szabályozhat. A Vulcan a FIA összes biztonsági előírását teljesíti.

Azelőtt, hogy a tulajdonosok átvennék autóikat, meghívják őket egy kiterjedt pályaversenyzői tanfolyamra, amelyben olyan pilóták segítik a felkészülésüket, mint az Aston Martin Racing Le Mans-győztes pilótája, Darren Turner. Az ügyfelek nagyteljesítményű Aston Martinok volánja mögött (V12 Vantage S, One-77, Vantage GT4) fejleszthetik vezetési tudásukat és technikájukat, majd a kellő tapasztalat birtokában átülhetnek Vulcanjukba. 2016-ban indulnak az exkluzív pályanapok, ahol a Vulcan tulajdonosok a világ leghíresebb versenypályáin tehetik próbára magukat.

A Vulcan az Aston Martin VIP értékesítési programján keresztül lesz megvásárolható. Hogy mennyiért, azt nem árulták el.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/