/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A leggyorsabb rendőrautó

2014. június 06. 12:00   |   Autoblog
címkék:  

Elkészült a világ legőrültebb rendőrautója, az Ariel Atom PL1. Mivel jelenleg ez az autó áll a legközelebb egy motorkerékpárhoz, és az Ariel cég amúgy is hamarosan kihozza saját gyártású motorkerékpárját, a rendőrségi színekbe öltöztetett és fényhíddal ellátott Atom a hatóságok által is támogatott Safer Rider motoros kampány „arca” lesz.

A Safer Rider kampány célja, hogy mindenkiben tudatosítsa, a nyári hónapok különösen veszélyesek a motorozás szempontjából, és igyekezzen a balesetek számát mérsékelni. A brit utakon történt halálos balesetek 20 százalékát motorosok szenvedik el, holott csupán a teljes forgalom 1 százalékát teszik ki. Többségében 35 és 55 év közötti férfiak járnak szerencsétlenül.

Az Ariel Atom, bár négykerekű, felépítésével a legközelebb áll a motorkerékpárokhoz, és menetteljesítményei is hasonlatosak hozzájuk. Gyakorlatilag minden más utcai autónál gyorsabb, versenypályán a motorokat is lehagyja. Ezért esett rá a választás. Az Atom rendőrautó a legújabb 3.5R modellen alapul, 350 lóerős és 2,5 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 96 km/órára.

Az Atom PL1 rendőrautó tehát nem vesz majd részt a bűnüldözésben, feladata az, hogy eljuttasson egy fontos üzenetet a motorosoknak: „Vigyázzatok magatokra!”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/