/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Toyota visszatér a rali világbajnokságba

2015. február 01. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

A Toyota Motorsport GmbH (TMG) bejelentette, hogy 2017-ben visszatér a FIA Rali Világbajnokságba. A Toyota Yaris WRC máris befejezett egy európai tesztprogramot, s a következő két évben folytatja a felkészülést a rali világbajnokságba való visszatéréshez. Ott, ahol a 90-es években négy egyéni és három konstruktőri világbajnoki címet szerzett.

A Yaris WRC az előírásoknak megfelelően 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses, turbófeltöltős erőforrást kap, amely több mint 300 lóerőt és 420 Nm nyomatékot ad le. A motorhoz hatfokozatú szekvenciális váltómű kapcsolódik.

Az autó volánját először a francia Eric Camilli fogja tekerni, majd érkezik Stéphane Sarrazin, a tavalyi Tour de Corse nyertese és a Toyota FIA World Endurance Championship csapatának a tagja, s később csatlakozik hozzájuk Sebastian Lindholm is. A Toyota fejlesztési programjába számos európai WRC futam tartozik bele, ahol a Yaris WRC különböző útburkolatokon bizonyíthat. A 2017-es pilóta felállást még nem jelentették be.

A Toyota 18 év távollét után, 2107-ben tér vissza a rali világbajnokságba. 1999-ig, 25 évnyi versenyzés alatt 43 győzelmet szerzett olyan ikonikus autókkal, mint a Celica Twin-cam Turbo és GT-Four, valamint a Corolla WRC. A márka pilótái között olyan legendák fordultak meg, mint Carlos Sainz, Juha Kankkunen és Didier Auriol.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/