/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A valóságban is szép és jó az új Honda HR-V

2015. március 06. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Genfi Autószalonon lehetőségünk nyílt egészen közelről megvizsgálni a Nissan Qashqai uralmát megdönteni hivatott Honda HR-V-t. A crossover meglepően tágas, jó anyagokból van, miközben eszméletlen jól is néz ki.

A Civic Type R mellett ugyan nagy szerepet nem kapott az európai Honda HR-V újjáélesztett, legfrissebb generációja, mégsem mehetünk el szó nélkül az egykoron igencsak népszerű modell mellett – pláne azért, mert valószínűleg százszor, ha nem ezerszer többet fognak itthon értékesíteni belőle, mint a legerősebb elsőkerekes hot hatch-ből.

Ami a HR-V kinézetét illeti, kellemesen sportosra alakították a mérnökök és a designerek közös munkával a crossovert. Szélesre húzták, s így hangsúlyosak lettek a lökhárítók, a hűtőráccsal összeérő fényszórók egyfajta szárnyformát alkotnak együtt, míg a hátsó ablakok elkeskenyednek, és a rejtett hátsó kilincsekben végződnek az emelkedő övvonal kíséretében. A tetőív kellően lejt, mégis maradt elég fejtér a hátul utazóknak is.

Az új HR-V a gyár világszerte alkalmazott „B kategóriás” padlólemezének köszönhetően a szegmens legnagyobb utasterével várja a belül helyet foglalókat. Ráadásul a Magic Seats (Mágikus Ülések) ebben a modellben is megtalálhatóak, így a hátsó ülőlapok igény esetén 60/40 arányban felhajthatóak, épp ahogy a támlák ledönthetőek. Utility, azaz haszonjármű üzemmódban a támlák egészen előre dőlnek, így hatalmas, síkpadlós raktér várja a tulajdonos poggyászait. Tall állásban a hátsó ülőlapok függőleges pozícióba kerülnek, így a második sorban padlótól plafonig, illetve első támlától hátsó támláig kihasználható a hely. Long beállításnál az első utasülés és a jobb hátsó ülés támlája egyaránt előre dől, így hosszú tárgyak is gond nélkül behelyezhetők. A csomagtérre persze alaphelyzetben sem lehet panasz, ugyanis 453 liter áll rendelkezésre.

A belső tér anyagai egyébként nagyon kellemes tapintásúak – bőr, puha műanyag, zongoralakk betétek, krómszegélyes alkatrészek egyaránt helyet kaptak a HR-V-ben. A középkonzolon elhelyezett, hétcolos, érintőképernyővel felszerelt Honda Connect információs rendszer a belépőszint felett minden (Sport vagy Executive) modellváltozathoz alapáron jár, és állandó kapcsolatot garantál a külvilággal. Az sem csalódhat, aki nem kíván áldozni rá, ugyanis a Comfort szinten elérhető, ötcolos képernyővel társított rendszer is kiváló. A Honda Connect hatékony működéséről Android 4.0.4 operációs rendszer gondoskodik WIFI, bluetooth, USB, MirrorLink és HDMI csatlakozási felületeken keresztül.

A biztonságra is maximálisan figyeltek a mérnökök. Jó hír, hogy az Aktív Városi Fékrendszer minden HR-V-nél szériafelszereltség, belépőszint felett pedig minden modellváltozathoz alapáron jár a Honda Fejlett Vezetéstámogató Rendszerre (Advanced Driver Assist System). Ebben többek között olyan elemek szerepelnek, mint az Intelligens Adaptív Sebességtartó, a Frontális Ütközésre Figyelmeztető Rendszer, a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer, a Táblafelismerő Rendszer és az Automatikus Távolsági Fényszórók.

A HR-V-t kezdetben kétféle motorral lehet majd kapni: a vadonatúj 1.5 i-VTEC benzinmotor teljesítménye 130 lóerő, szén-dioxid-kibocsátása 129 gramm kilométerenként, míg az 1.6 i-DTEC dízel 120 lóereje ellenére csupán 97 gramm szén-dioxiddal terheli a környezetet. A könnyű és áramvonalas kasztninak hála pedig mindkét erőforrás könnyedén mozgatja majd az idén nyáron a kereskedésekbe érkező autót.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/