/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Bemutatkozott a teljes Fiat Tipo modellcsalád

2016. március 02. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

A Fiat úgy döntött, Genfben mutatja meg elsőként a világnak teljes terjedelmében a Tipo modellcsaládot. A négyajtós szedán mellé most felsorakozik a vadonatúj ötajtós, illetve a kombi kivitel.

A két új modell genfi világpremierjével teljessé válik a Tipo modellcsaládja, amellyel a Fiat immár hivatalosan is visszatér az alsó-középkategóriába. Olyan egyszerű, ugyanakkor sokoldalú ajánlatról van szó, amely pontosan a szegmens szívébe talál az ötajtós és kombi kivitelekkel. A három karosszériatípus értékei közösek, ám mindegyikük egyedi személyiségjegyekkel bír, amelyek pontosan annyira eltérőek, mint az egyes változatok célközönsége, a családoktól a párokon át a fiatalokig.

Ami a méreteket illeti, az ötajtós modell 437 cm hosszú, 179 cm széles és 149 cm magas. A kombi pontosan 20 centiméterrel hosszabb (4,57 m), magasságát pedig 1,52 méterre növelik az alapfelszerelésként kínált, hosszanti tetősínek. A szélesség nem változik.

A ferdehátú és kombi Tipo modellek fedélzetén könnyedén elfér öt utas, még akár magas (188 cm) emberek is kényelmesen utazhatnak akár az első, akár a hátsó üléssoron. A tágas kialakítás titka (különösen az ötajtós modellnél) a hátsó rész szabályos kialakítása. Ez ugyanis értékes centiméterekkel növeli meg a fejteret. A lábtér is a kategória legjobbjai közé tartozik: az első ülés pereme és az utas sarka között 1070 mm a távolság; a hátsó ülésen ugyanez az érték 934 mm.

A csomagtartó kapacitása kategóriaelső 440 liter az ötajtós, és 550 liter a kombi modell esetében. Az utóbbi csomagterét számos megoldás teszi rugalmasan kihasználhatóvá. Először is a csomagtér pereme alacsony, és egy szintben van a padlóval, így akár a legterebélyesebb csomag is könnyen behelyezhető.

A raktér maga átrendezhető: a padló alacsonyabbra helyezhető, ha még több helyre van szükségünk, vagy 40 fokos szögben megdöntve rögzíthető, így teljesen kihasználható a padló alatti hely. A rakományt elfedő rolós takaró egy kézzel kiemelhető, és a padlópanel alatt tárolható. A raktér praktikumát két megvilágító lámpa, két táskaakasztó, valamint a padlóba épített négy lekötő szem fokozza. Végezetül amennyiben az 550 literes kapacitás végképp kevésnek bizonyulna, a 60:40 arányban osztott ülést előre döntve teljesen sík, 180 cm hosszú rakodópadlót kapunk.

A Tipo család újoncaiban megtalálható a Uconnect 7″ HD LIVE rendszer 7 colos, nagy felbontású színes érintőképernyővel, amelynek képernyője a táblaszámítógépekhez hasonlóan fogadja a többujjas mozdulatokat, parancsokat. A legújabb generációs rendszer Bluetooth mobiltelefon kihangosítót, audio streaming funkciót, szöveges üzenet felolvasást és hangfelismerést, AUX és USB csatlakozókat, iPod integrációt, valamint a kormánykeréken elhelyezett kezelőszerveket kínál. Emellett külön kérésre tolatókamerával és új TomTom 3D Touch műholdas navigációs berendezéssel is felszerelhető.

Az ötajtós és kombi Fiat Tipo modellek frissített motorkínálatát (az európai piacon kivétel nélkül Euro 6-os besorolású) erőforrás adja, három méretben, háromféle üzemanyag-opcióval. Ott van a 95 lóerős 1.3 MultiJet 95 és a 120 lóerős 1.6 MultiJet 120 HP, míg a benzinmotorok kínálatát a 95 lóerős Fire 1.4 16v, a 120 lóerős 1.4 T-Jet, valamint a 110 lóerős 1.6 E-torQ erőforrás alkotja. A lista nem volna teljes a 120 lóerős kettős benzin/LPG üzemű 1.4 T-Jet nélkül. Összesen háromféle sebességváltó közül választhatnak az ügyfelek: a kézi váltó (ötfokozatú az 1.3 MultiJet, hatfokozatú minden más motor esetében), a nyomatékváltós automata (1,6 literes benzinmotorhoz), valamint a duplakuplungos automata a 120 lóerős 1.6 MultiJet dízelmotorhoz.

A szedán, az ötajtós és a kombi Pop, Easy és Lounge felszereltséggel lesz rendelhető.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

ZZ
2016-03-02 - 18:22

Szépek lettek. Remélem sikeres modell család lesz.


*/