/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

BlueMotion Passatok a Zóna Taxinál

2008. június 13. 15:31   |   Autoblog
címkék:  

A taxitársaság világújdonságnak számító utas elégedettségi rendszert is bevezetett autóiban.


A Zóna Taxi 2006. augusztus 15-én kezdte meg működését a Budapest Airport Zrt. hivatalos taxi szolgáltató partnereként. Mára több mint 300 egységes megjelenésű, fekete, zömében Volkswagen Passat gépkocsi alkotja a járműparkot, az autók átlag életkora 20 hónap. A flotta a napokban környezetkímélő motorokkal felszerelt, Passat BlueMotion típusokkal egészült ki, melyek károsanyag-kibocsátása évente megközelítőleg 1 tonnával kevesebb. A taxitársaság emellett világújdonságnak számító utas elégedettségi rendszert is bevezetett autóiban.


A rendszer mind az Európai Unió CE, mind a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) legmagasabb fokú minősítésével rendelkezik. A rendszer beszerelése a cég új, az Európai Unió 2010-es biztonsági előírásainak megfelelően kialakított korszerű telephelyén történt, a szereléseket minden esetben vagyonvédelmi rendszerszerelői képesítéssel rendelkező műszaki kollegák végezték. A szolgáltatás része a műholdas helymeghatározó rendszer, mely segítségével, nagy pontossággal meg lehet határozni az autó helyét, így a rendszer biztonságot nyújt a tolvajok és rablók ellen is.


A gépjárművek flottamenedzsment rendszere lehetővé teszi a folyamatos kapcsolattartást a jármű és a diszpécser között, így az on-line járműkövetés által azt is látja a Zóna Taxi diszpécsere, hogy mely taxi foglalt, mely szabad, valamint hogy milyen sebességgel halad éppen. A flottamenedzsment szolgáltatást az Auto Securit Zrt., a magyar gépjárművédelmi és flottamenedzsment szektor meghatározó, már több mint húsz éves múlttal rendelkező cége nyújtja a taxitársaságnak.


Mindezen túl az új rendszer segítségével a Zóna Taxi utasai azonnal véleményt mondhatnak a szolgáltatás minőségéről. Ugyanis a gépjárművekben működik egy utas-elégedettség mérő rendszer, mely révén az utasok egy gomb megnyomásával jelezhetik: meg voltak-e elégedve a szolgáltatással, s ha igen, mennyire. Az utazóközönség véleményét a rendszer rögzíti, így a taxitársaság azonnali visszajelzést kap, hol kell adott esetben javítani szolgáltatása színvonalán. A rendszer segítségével az udvariatlan vagy felkészületlen sofőröket is ki lehet szűrni.


A Zóna Taxi egy speciális gombot is elhelyezett autóiban. A gomb segítségével a taxi utasa azonnal jelezni tudja, ha bizonytalanságban érzi magát. A jelzés a Zóna Taxi diszpécserközpontjába érkezik, amely azonnali rádiókapcsolatot tud létesíteni a sofőrrel. A gomb megnyomásával automatikusan információt szolgáltat a kocsi elhelyezkedéséről is, elősegítve ezzel az azonnali intézkedést, azaz egy másik taxi helyszínre küldését.

Az új szolgáltatások jelenleg egyedül a Zóna Taxi fedélzetén élvezhetőek, s a fejlesztéseket az utasok maximális kényelme érdekében hajtották végre.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/