/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Dráma az utolsó körben – Rowlandnek elfogyott az energiája, így Wehrlein aratott győzelmet

2024. április 15. 10:55   |   Autoblog
címkék:  

Pascal Wehrlein szerezte meg a győzelmet a Misano E-Prix második futamán, miután Oliver Rowland az utolsó körben kifogyott az energiából, miközben kényelmesen vezetett.

Rowland a verseny második felében szinte végig vezetett, de úgy tűnt, hogy túlságosan erőltette a dolgot, mivel az utolsó körben elfogyott az energiája. Wehrlein ott volt, hogy összeszedje a lepattanót, és megszerezze második győzelmét, a dobogót pedig Jake Dennis és Nick Cassidy egészítette ki.

Nico Müller a negyedik helyen végzett, de elképesztően közel került a dobogóhoz, Sacha Fenestraz pedig az első öt helyezettet zárta. A top 10-et Sergio Sette Camara, Jean-Eric Vergne, Jake Hughes, Maximilian Günther és Jehan Daruvala egészítette ki.

Három kör volt hátra, és Rowland nem tudott meglépni Wehrlein elől, akinek három százalékkal több energiája volt. A brit pilóta tovább nyomta, miközben mögötte Dennis a harmadik helyen egyértelműen feltartotta Müller és Cassidy párosát.

Az utolsó kör elején Rowland több mint egy másodperccel vezetett Wehrlein előtt, de hirtelen a pálya szélére húzódott, miután úgy tűnt, hogy elfogyott az energiája. Ez hatalmas meglepetés volt, de a Nissan pilótája egyértelműen túl keményen nyomta, így fél körrel a vége előtt átadta a vezetést Wehrleinnek.

A Porsche pilótája a szezonban másodszorra – Mexikóváros után – győztesként haladt át a célvonalon, míg mögötte Dennis lett a második, Cassidy pedig 0,050 másodperccel előzte meg Müllert a harmadik helyen.

Borítókép:  Simon Galloway / Formula E

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/