/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy elképesztő Ferrari Észak-Amerikának

2014. október 10. 17:10   |   Autoblog
címkék:  

A Ferrari éppen 60 évvel ezelőtt nyitotta meg első észak-amerikai márkakereskedését, amely eseményt egy szuper-limitált kiadású spider modellel ünnepelnek meg. A V12-es motorral felszerelt, káprázatos F60 Americából tíz darabot készítenek, amelyek egytől-egyig már vevőre is találtak.

Az F60 America számára az F12 Berlinetta jelentette az alapot, amiből kiindulva a Pininfarina egy lenyűgöző vonalvezetésű spidert alkotott. Az orr-részt a Ferrari klasszikus, krómpálcás hűtőrácsa uralja, és a keskeny fényszórók teszik rendkívül karakteressé. Oldalról az izmos sárvédők és a két nagyméretű kopoltyú biztosítanak egyedi látványt. Az utastér mögött bukórudakat helyeztek el, amelyek belső oldala bőrözött, míg a hátsó felükből karbonszálas merevítők futnak hátra, amelyek szintén kiveszik a részüket a sportosan elegáns összképből. Az időjárás viszontagságai ellen vászontető védi az utasokat, amely 120 km/órás sebességig működtethető.

A kabin berendezése aszimmetrikus. A sofőr oldalán a sportos piros bőrkárpit, míg az utas oldalán a fekete bőr az uralkodó. A műszerfalon, az ajtókon és a középkonzolon kompozit anyagú betéteket alkalmaztak. Az ülések közepén és hátoldalán amerikai zászló motívumokat helyeztek el, az ülések közötti konzolon pedig a Ferrari speciális, 60. évfordulós logója látható.

Az F60 Americában a Ferrari 6,3 literes, 740 lóerős V12-es motorja dolgozik, ami 3,1 másodperc alatt gyorsítja fel 100 km/órára.

A gyönyörű F60 Americára lecsaptak a gyűjtők, a tíz darab azonnal elkelt.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/