/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
battista, elektromos, genfi autószalon, pininfarina

battista

A nap képe: az olasz elektromos hipersportautó

időpont:2019. március 13. 13:20

szerző:DG

címkék:

A Pininfarina járműtervezési és mérnöki kiválósága idén egy elektromos hajtású hipersportautóban öltött testet. A Battista a világ talán leggyorsabb villanyautója, kevesebb mint 2 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára. Csak 150 darab készül belőle.

a nap képe, árverés, enzo ferrari, maranello, pininfarina, ritkaság, villeneuve

Különleges klasszikus

A nap képe: Gilles Villeneuve 40 éves paripája

időpont:2018. április 01. 07:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Nem számít kifejezett ritkaságnak a Ferrari 308 GTS modellje, ám az alábbinak nem mindennapi tulajdonosa volt, ráadásul órája mindössze 36 600 kilométert számlál, így eredeti, alkatrészeivel, korához képest kiváló állapotban van.

458 spider, ferrari, pininfarina

Pininfarina emlékére

Bemutatkozott a legkülönlegesebb Ferrari 458 Spider

időpont:2014. december 07. 19:15

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Az olasz sportkocsigyártó bemutatta Sergio Pininfarina tiszteletére készített speciális 458-asát, melynek első példányát egy olajsejk kapta meg. Az autó igyekszik a híres olasz dizájner jellegzetes tollvonásaiból felidézni párat.

f60 america, ferrari, pininfarina

f60 america

Egy elképesztő Ferrari Észak-Amerikának

időpont:2014. október 10. 17:10

szerző:DG

címkék:

A Ferrari éppen 60 évvel ezelőtt nyitotta meg első észak-amerikai márkakereskedését, amelyet egy limitált kiadású spider modellel ünnepelnek meg. A V12-es motorral felszerelt, káprázatos F60 Americából tíz darabot készítenek, amelyek egytől-egyig már vevőre is találtak.

árverés, barchetta, ferrari, le mans, mille miglia, pininfarina, rekord

60 éves történelem

A nap képe: Az eddigi legdrágább Ferrari

időpont:2014. július 06. 07:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Közel 4,2 milliárd forintnak megfelelő angol fontért kelt el a Goodwoodi Sebességfesztiválon tartott aukción egy 1954-es Ferrari 375-Plus múlt hétvégén. A ritkaságot különböző híres győzelmek teszik még egyedibbé.

ferrari, lancia, pininfarina, stratos

IGAZI

Fotókon az új Lancia Stratos!

időpont:2010. augusztus 16. 21:49

szerző:DG

címkék:

Az elmúlt hetekben futótűz módjára terjedtek az interneten azok a kémfotók, amelyek a legendás Lancia Stratos állítólagos modern kori utódját ábrázolták. Nos a hír igaz, az autó létezik, és az, aminek mondják, az új Lancia Stratos.

ferrari, p4/5, p540 superfast aperta, pininfarina

MEGRENDELÉSRE

Ferrari P540 Superfast Aperta – egy van belőle

időpont:2009. december 15. 18:08

szerző:DG

címkék:

James Glickenhaus 4 millió dolláros Ferrari P4/5 autója új üzletágat hívott életre a Ferrarinál; a gyártó immár a legkülönlegesebb ügyfelek legkülönlegesebb megrendeléseit is teljesíti. A P4/5 után a második ilyen projekt a Ferrari P540 Superfast Aperta volt.

pininfarina

B0

Villanyautó a Pininfarinától

időpont:2008. október 06. 15:45

szerző:stitch

címkék:

Apró meglepetéssel kedveskedett Párizsban a Pininfarina: az olasz stúdió egy kis villanyautó prototípusát mutatta be, mely a francia, az elektronikai iparban érdekelt Bollorével együttműködésben készült. Az autó neve B0, futurisztikusabb formavilága és utastere ellenére sem holmi tanulmány: a Pininfarina állítja, már 2009 végén elkezdődik sorozatgyártása, méghozzá Torinóban. Folytatás és galéria az ugrás után!

pininfarina

HYPERION

Itt a Pininfarina egyedi Rolls-Royce-a

időpont:2008. augusztus 14. 10:45

szerző:stitch

címkék:

Megérkezett az első számítógépes grafikának tűnő kép a Pininfarina Hyperion névre keresztelt modelljéről, melyet egy névtelenséget kért privát gyűjtő megrendelésére készít. Az autó augusztus 13-án mutatkozik be a klasszikus modelleket felvonultató, kaliforniai Pebble Beach Concours-on. A modell egy kabrió, melynek alapja a Rolls-Royce Drophead Coupe. A Hyperion tisztelgés a háború előtti autók előtt, vonalvezetése tehát számtalan retrós elemet tartalmaz. Nem ez az első eset, hogy a Pininfarina egyedi modellt készít, tavaly az Enzóra épülő Ferrari P4/5-öt alkotta meg a gyűjtő James Glickenhaus számára.

pininfarina

MEGHALT PININFARINA

Elhunyt Andrea Pininfarina

időpont:2008. augusztus 07. 15:45

szerző:SzaBi

címkék:

Ma reggel elhunyt Andrea Pininfarina a Pininfarina formatervező cég ügyvezető igazgatója egy közúti balesetben Torino közelében. Pininfarina, aki 51 éves volt az után vesztette életét, hogy robogója, amellyel a cég design és kutatási-fejlesztési központjába tartott Cambiano-ba összeütközött egy autóval Trofarello városában, amely a rendőrség előzetes közleménye szerint Pininfarina azonnali halálát okozta.

pininfarina, rolls-royce

HYPERION

Egyedi Rolls-Royce a Pininfarinától

időpont:2008. június 26. 09:31

szerző:stitch

címkék:

A Pininfarina hivatalos grafikát mutatott legújabb kreációjáról, melyet egy névtelenséget kért privát gyűjtő megrendelésére készít. Az autó augusztusban mutatkozik be a klasszikus modelleket felvonultató, kaliforniai Pebble Beach Concours-on, a projekt neve Hyperion. A modell egy kabrió, melynek alapja a Rolls-Royce Drophead Coupe. A Pininfarina szerint a Hyperion tisztelgés lesz a háború előtti autók előtt, vonalvezetése tehát számtalan retrós elemet tartalmaz majd. Nem ez az első eset, hogy a Pininfarina egyedi modellt készít, tavaly az Enzóra épülő Ferrari P4/5-öt alkotta meg a gyűjtő James Glickenhaus számára.

genf, pininfarina

HIDROGÉN

Élőben Genfből: csodahibrid a Pininfarinától

időpont:2008. március 04. 15:31

szerző:tygger

címkék:

Megtaláltuk a Genfi Autószalon - szerintünk - élőben legjobban mutató tanulmányát, a Pininfarina Sintesit. A futurisztikus jármű, mely a szériagyártástól körülbelül Föld-Hold távolságra van, egészen innovatív elektro-hidrogén hibrid hajtáslánccal büszkélkedhet: az üzemanyagcellák állítólag 700 lóerő leadására képesek, de ami az egészet igazán különlegessé teszi, hogy az energiát adó cellákat szó szerint szétszórták a karosszériában. A Pininfarina szerint ez egészen egyedülálló, hagyományos belső égésű motorok használatával megközelíthetetlen súlyeloszlást tesz lehetővé. A koncepció egyetlen hátránya, hogy az embert mini hidrogén-reaktorok veszik körül szó szerint minden irányból... Galéria a címre kattintva!