/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Az eddigi legdrágább Ferrari

2014. július 06. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Közel 4,2 milliárd forintnak megfelelő angol fontért kelt el a Goodwoodi Sebességfesztiválon tartott aukción egy 1954-es Ferrari 375-Plus múlt hétvégén. A ritkaságot különböző híres győzelmek teszik még egyedibbé.

A Goodwoodi Sebességfesztivál nem csak a bemutatókról és autótörésekről szólt, hanem az adás-vételről is, melyben a Bonhams aukciós háznak igen nagy tapasztalata van.

Így nem véletlen, hogy az általuk generált bevétel azon a hétvégén közel 8,8 milliárd forintnak megfelelő angol font volt. Ebből azonban külön kiemelkedik egy tétel, mely önmagában majdnem a bevételek felét képezi.

Egy 1954-es Ferrari 375-Plus-ról van szó, amely a valaha elkészült öt ilyen modellből a 0384 AM-es alvázszámot kapta, és részt vett olyan futamokon, mint a Le Mansi 24 órás, a Mille Miglia vagy a Silverstone-i hosszú távú verseny. 4.9 literes 330 lóerőt produkáló V12-esével, és José Froilán Gonzalezzel a volánnál meg is nyerte utóbbi viadalt. A barchetta kasztnit Pininfarina tervezte, így nem csoda, hogy ekkora összegért sikerült túladni rajta.

Ezen autó mellett eltörpülnek az olyan tételek, mint egy 1975-ös Lamborghini Countach 1,7 millió dollárért (388 millió forint), vagy egy 1902-es évjáratú 16 lóerős De Dietrich „Paris-Vienna” Rear-Entrance Tonneau szintén 1,7 millióért.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/