/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egymilliónál jár a Fiat Panda

2017. november 21. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

Olaszország kedvenc autója elérte az egymilliós darabszámot: a G. Vico Pomigliano d’Arco üzem gyártósoráról legördült az egymilliomodik Fiat Panda. A rekorddöntő Panda egy fehér, offroados kiegészítőkkel felöltöztetett 1,2 literes, 69 lovas motorral szerelt City Cross kivitel.

171117_Fiat

A Fiat panda hármas személyiségének köszönheti példátlan népszerűségét: egy funkcionális városi autó, egy ultra-kompakt terepjáró és egy stílusos városi crossover egyben.

A Panda 1980-ban jelent meg a színen, 1983-ban pedig kihozták belőle a legendás 4×4-es változatot; ez lett az első összkerékhajtású városi autó. 1986-ban a Panda volt az első miniautó dízelmotorral. 2004-ben az Év Autójának is megválasztották, soha előtte nem nyerte el a címet egyetlen miniautó sem. Újabb vívmányként, még ugyanabban az esztendőben a Panda feljutott az 5200 méter magas Mount Everest alaptáborba. A rekordoknak pedig nincs vége, 2006-ban a Pandából született az első sorozatgyártású, metánnal hajtott városi autó. Tavaly februárig 300 ezer ilyen környezetkímélő modellt adtak el. S természetesen a Panda CNG is biometán kompatibilis.

170530_Fiat_Nuova_Panda_City_Cross_01

Ma a Fiat Panda Olaszország legnépszerűbb autója, s az egyedüli, amelyik négyféle hajtóanyagú motorral kapható (benzin, dízel, benzin/metán, benzin/LPG). Ezen kívül háromféle konfigurációban (Urban look, City Cross, 4×4), első és négykerék-hajtással, továbbá kézi és robotizált váltóval is kapható.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/